12 Kasım 2014 tarihinde Paşayiğit Mahallesi mevkiindeki bir maden ocağında başından yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ocak sorumlusunun cinayete kurban gittiği polis tarafından aydınlatılırken, olayla ilgili gözaltına alınan işletme sahibi tutuklandı.

Olay, 12 Kasım 2014 tarihinde saat 01.00 sıralarında, Keşan-Uzunköprü yolu Paşayiğit Mahallesi mevkiinde bulunan bir maden ocağında meydana geldi. İddiaya göre, maden ocağında ocak sorumlusu olarak çalışan, ancak işletmenin resmiyette görünmeyen ortağı olduğu iddia edilen evli ve 2 çocuk babası 51 yaşındaki Osman Aypar, gece bekçisi tarafından yatakhanede başından yaralı halde bulundu. Bekçi, Aypar’ın ranzadan düşüp başını yere çarptığını sanarak, olay yerine ambulans çağırdı. Osman Aypar, ağır yaralı olarak ambulansla kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Aypar’ın cenazesi, savcı ve polisin incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Öte yandan olayla ilgili olarak maden ocağının işletmecisi S.A. (40) jandarma tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen S.A. adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

POLİS CİNAYETİ AYDINLATTI

Olaydan bir yıl sonra şüpheli ölüm vakasıyla ilgili dosyayı tekrar inceleyen Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve teknik inceleme sonucunda önceki gün Keşan’da S.A.’yı yakalayarak, gözaltına aldı. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan S.A., resmiyette olmayan ortağı olduğunu öne sürdüğü Osman Aypar’ı maddi anlaşmazlık nedeniyle sopayla başından darp ederek, ölümüne neden olduğunu itiraf etti. Dün, emniyetteki işlemlerinin ardından “Adam öldürmek” suçundan mahkemeye sevk edilen S.A., tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 






Güncelleme 27.11.2015

DÜZELTME

 

Gazetemizin dünkü sayısında yer alan “İş kazasının ardından cinayet çıktı” başlıklı haberle ilgili düzeltme metni şöyle: “Haberinizin, ‘polis cinayeti aydınlattı’ ara başlıklı bölümünde yer alan ‘Keşan ilçe Emniyet Müdürlüğü’nde S.A., resmiyette olmayan ortağı olduğunu öne sürdüğü Osman AYPAR’ı maddi anlaşmazlık nedeni ile sopayla başından darp ederek ölümüne neden olduğunu itiraf etti’ ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. S.A’nın alınan tüm ifadelerinde suçu kabul ettiğine ilişkin bir beyan bulunmamaktadır. Mahkemece toplanan deliller karşısında tedbiren bir tutuklama kararı verilmiştir.” Kamuoyuna duyurulur.