AYŞİN SEÇİL GEZER

Her yılın olduğu gibi 2018 yılının da kendileri için umut vaat ettiğini söyleyen İşçimen, “Niye umut vaat ediyor; Ramazan ayının erken gelmesi, iki bayram arası mesafenin 3 ay gibi uzun bir süre olması, sezonun bayağı hareketli geçeceğini söylüyor. Ayrıca bu yıl yapılması planlanan 3 tane festival var. Bunlardan 2 tanesi kesinleşti. 3.’sünün durumu daha belli değil ama büyük olasılıkla olacak. Bu demektir ki Türkiye’de Rock Müziğin kalbi Erikli’de atacak. Bu da yaklaşık olarak 3 festivalde toplamda 400-450 bin kişinin buraya gelmesi demek. Mutlaka büyük bir hareketlilik yaşanacak. Ayrıca bölgemizde bulunan tesislerimiz güncel kriterlere göre kendilerini yeniliyor. Bizler de bu sene köklü bir tadilata girdik. Misafir kalitemizi daha da yükseltmek amacındayız.” dedi.

75 GÜN DOLU DOLU BİR SEZON GEÇECEK

Sezonun 13 Haziran’da başlayacağını belirten İşçimen, “Sezon 11 Eylül’e kadar devam edecek. Sadece arada seçim dönemi var. 10-15 günlük bir kayıp yaşanacak. En kötü 75 gün dolu dolu bir sezon geçecek. Rezervasyonlarda yurt dışından gelen turistlerde ağırlık var; Makedonya, Almanya ve Hollanda olmak üzere. Bunun nedeni de Avro’nun Türk Lirası’na karşı biraz daha değer kazanmasından kaynaklanıyor. Örneğin geçen yıl 60 Avro’ya kalan misafirler bu yıl 45 Avro’ya kalıyorlar. Gelen yabancı turistler için indirim yapmış gibi gözüküyoruz. Bu, dış turizmde biraz hareketlilik sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

BELİRSİZLİKLER VAR

Mustafa İşçimen, son olarak şunları söyledi: “Her yıl bunları söylüyoruz; yeni sezona giriyoruz, hala belirsizlikler var. Kumsallarla ilgili, çevredeki düzenlemelerle ilgili belirsizlikler var. Herhalde bu konuda kurumların da tasarrufları vardır. Neler yapılacağını görüp ona göre hareket etmek istiyoruz.”