Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce’nin önceki gün yerel basında yer alan şehir merkezindeki ahır ve ağıllarla ilgili açıklamalarını sonuna kadar desteklediğini belirtti.

HAYVANLAR DA BİRER CANLI

Keşan’ın meskun mahallerinde yaşayan vatandaşların rahatlığı ve sağlığı için hijyenik olmayan yerlerin bulunmasının doğru olmadığını belirten İşlek, “Hayvan da bir canlı. Sıhhi yerlerde beslenmesi ve hayatını idame ettirmesi gerekir. Belli bir süre sonra bu hayvanlar kesilecek ama derme çatma ağıllarda bakılması doğru değil.” dedi.

SORUMLULAR GÖREVLERİNİ YAPMALI

Ağılların denetim altına alınmasının herkes için bir gereksinim olduğunu ifade eden Nedim İşlek, “Bunu da yapacak olan bana göre Tarım İlçe’dir. Belediyelik olan yerlerde belediyeyle birlikte hareket edecek olan Tarım İlçe, bu konuda denetimlerini yapacak. Denetimler sonucu şehrin çevresindeki çirkin görüntüler ortadan kalkacak ve bu işten para kazanıyorlarsa daha güzel tesislerde işlerini yürüteceklerdir. Sorumlular bir an önce görevlerini yapmalı” diye konuştu.

ÇİFTÇİ MALLARI BAŞKANLIĞI’NIN SONUNA KADAR DESTEKÇİSİYİM

İşlek,  son olarak da şunları söyledi:“Keşan gibi merkezi bir kentin ortasında kalan parkta hayvanlar otlatılıyor. Böyle bir görüntü olamaz. Çiftçi Malları Koruma bu konuda girişimde bulunmuş. Ben sonuna kadar destekçisiyim. Artık Keşan’da ağıl, ahır ve baraka tarzı yerlerin kalkmasını istiyoruz. Benim bu düşünceme diğer muhtarlarımız da katılacaktır.”