AYŞİN SEÇİL GEZER

Parkomat uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen İşlek, “Parkomat uygulamasını yapacak şirketin vatandaşların kısa süreli işleri için tolerans tanıması gerekiyor, bir süre konulması gerekiyor. Çünkü otopark olarak kullanacağımız yerlerimiz az. Uygulamalardaki noksanlar giderildiği takdirde insanları rahatlatacak. Yetkili merciler kusurlara cevap verdiği zaman sıkıntılar ortadan kalkacak. Bu uygulama Keşan için yeni bir uygulama. Ama akşam saatlerinde trafik yine kilitleniyor.” dedi. 

SIKINTILARIN GİDERİLMESİ GEREKİYOR

İskân sorununu ve metruk evlerin tarihi bina olmasını yıllardır gündeme getirdiğini belirten Nedim İşlek, “İskan sorunu hâlâ devam ediyor. Vatandaş evi alıyor, ama ev almakla iş bitmiyor. İskanı olmayan bir yer vatandaşın malı sayılmıyor. Çünkü vatandaş adresi tescil olmayan bir yerde kanunsuz bir şekilde oturmuş oluyor. Daha sonra resmi makamlardan gelmiş olan şeyler vatandaşa ulaşmayınca sıkıntı oluyor. Bunu ortadan kaldırmak için de Keşan’da numaratajıntamamlanması gerekiyor. Vatandaşın birçoğu hangi sokakta, hangi mahallede, hangi numarada oturduğunu bilmiyor. Bu sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Bunların yenilenmesi gerekiyor, yenilenmeyecekse de sokak tabelalarının yerli yerine asılması gerekiyor. Biz mahalle muhtarı olarak hangi sokağın olduğunu bilmiyoruz. Bazı sokaklarımız var, iskana açılmamış. Harita da var ama kapalı. Numarataj büyük sıkıntı. Vatandaş adres sorduğunda eski harita bilgilerine dayanarak vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz.”dedi.

YIĞINLA TEBLİGAT VAR

En büyük sorunlardan birinin de tebligatların olduğunu aktaran İşlek, sözlerini şöyle sonlandırdı:“Yığınla tebligat var. Ya vatandaş gelip almıyor ya da numaratajla ilgili bilgileri olmuyor. ”