AYŞİN SEÇİL GEZER

Vatandaşların, hassasiyet göstererek listelerde isimlerini sorguladıklarını ifade eden İşlek, şunları söyledi: “2 Mayıs 2018 tarihinde askı süresi başladı. Seçmenlerin askı listelerinde isimlerini kontrol edip, olmayanların Nüfus Müdürlüğü’ne gidip, adres beyanları ile beraber seçim için hem kendi adreslerini tescil ettirmiş oluyorlar, hem oy kullanma hakkına haiz oluyorlar. Seçim önemli hale gelmeye başladığından dolayı vatandaşlarımız daha yoğun bir ilgi içerisinde isimlerini kontrol ediyorlar. İnternet ortamını kullanmayı bilenler, internet ortamından isimlerini kontrol ediyorlar. Bilmeyenler bizlerle irtibata geçtiklerinde biz onlara yardımcı oluyoruz. Eğer listelerde isimleri varsa sıkıntı yaşamıyorlar, listelerde isimleri yoksa Nüfus Müdürlüğü’ne yönlendiriyoruz, adres kayıtlarını tescil ettirmeleri için telkinde bulunuyoruz. Bugün itibariyle saat 17.00’a kadar muhtarlıklarımız açıktır. Vatandaşlarımız, Keşan ve Keşan dışında oy kullanmaları için bağlı bulundukları muhtarlık ve müdürlüklere gidip adreslerini tescil ettirmeleri gerekiyor. Bizim gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız bunu yaptılar.” 

SEÇMEN KAĞITLARININ DAĞITIMI

Nedim İşlek, sıradaki çalışmanın seçmen kağıtların dağıtımı olacağını belirttiği açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Bu aşamadan sonraki çalışmalarımız, seçmen kağıtlarının dağıtımı şeklinde olacak. Seçmen kağıtlarının dağıtımı da Haziran ayının ilk haftasına tekabül edebilir. İlçe Seçim Kurulu onları hazırladığı takdirde bizlere haber veriyor, bizler de gidip onları alıyoruz. İsim, soy isim veya sokak adlarına göre sıralanabilir. İnşallah isim ya da soy isim sırasına göre gider. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun.”

Öte yandan İşlek, nasıl oy kullanılacağına dair Yüksek Seçim Kurulu tarafından bilgilendirme afişlerinin de muhtarlıklara asıldığını söyledi.