Keşan İlçe Müftü Vekili İsmail Hergül dün yaptığı açıklamada İslam dininin yardımlaşmaya büyük önem verdiğine, bugünlerde yardım konusunda hassas olmamız gerektiğine değindi. Hergül, “İnsanların işini halletmek insanlara yardımcı olmak Allah katında çok büyük bir iştir. Bizler hem akrabalarımıza, hem Müslüman kardeşlerimize hem diğer insanlara tüm canlılara yardımcı olmamız onların halleri ve işleri ile uğraşmamız kısacası yardım etmemiz çok önemli. Ülkemiz gerçekten çok yardımsever bir ülke. Dünyaya baktığımız zaman Afrika olsun, diğer ülkeler olsun, Suriye mültecileri olsun ülkemiz hep yardımcı olmuştur. Birçok yardım derneklerimiz de insanlara yardımcı olmuş ve desteklemeye çalışmıştır. Hala Suriye Türkmenleri ve diğer Suriye halklarına TIR’lar dolusu yardım yapılmaktadır. Bizde Keşan’da en son kuran kursu hocalarımız, ilçe vaizlerimiz ile kendi aramızda bir destek kampanyası başlatmıştık. Daha sonra insanlar çok büyük destek verdi. Bir tır dolusu yardım toplantı. Hatta başta bu kadar yardımın toplanacağını beklemediğimiz için TIR’da sonradan ayarladık. Bu yardımı Suriye halkına ve Türkmenlere yolladık.” dedi.

İLERİDE İMKANIMIZ OLURSA DAHA BÜYÜK BİR YARDIM KAMPANYASI YAPABİLİRİZ

İleriki süreçte daha büyük bir yardım kampanyası yapabileceklerini belirten İsmail Hergül, daha organize bir şekilde halka ve camilere duyurarak, daha büyük bir kampanya başlatıp, daha fazla destek toplanabileceğine dikkat çekti.

Peygamber efendimizin “Bizim yardımda bulunduğumuz kadar Allah da bize yardım eder” sözünü hatırlatan Hergül, “Kuran-ı Kerimde rabbimiz iyilikte yardımlaşın, iyilikte birbirinize yardım edin buyuruyor. Peygamber efendimizde bir Müslüman kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah ona yardım eder diyor. Eğer bizler kardeşlerimize, çevremizdeki komşularımıza, akrabalarımıza destek ve yardımcı olursak çevremizde yardıma muhtaç olan insan kalmaz. Bizler bunu şu bilinç ile yapmalıyız insanlar Allah katında çok değerli, çok kıymetlidir. Peygamber efendimizin ifadesiyle biz eğer kardeşlerimize yardım edersek ve bu yardımlar devam ederse Allah’ta bizim yardımcımız olur. Allah bu hususta yarışmamızı ve kardeşlerimize destek olmamızı buyuruyor.” dedi.

HAC KAYITLARINA İLGİ BÜYÜK OLDU

Son iki senedir Keşan’da hacca kayıt alınmadığından dolayı bu sene Keşan halkının hacca büyük ilgi gösterdiğini belirten Hergül, halkın Hac ve Umreye teveccühünün çok büyük olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:  “Bu sene çok kayıt yapıldı. Bazı insanlar durumu el vermediği için bu sene kayıt yapamadı bazıları ise Cuma vaazları veya gazetelerden kayıt zamanını takip edemedi kaçırdı. Sonradan süre geçince kayda gelenler oldu bu kardeşlerimiz önümüzdeki sene kayıt olacaklar. Önümüzdeki sene içinde ilginin büyük olmasını bekliyoruz.”

Son olarak Mart ayında şu an görevde olan müftünün emekli olacağını kaydeden Hergül, Ankara’nın kabul etmesi durumunda kendinin göreve devam edeceğini, diğer durumda ise en yakın ilçe müftüsünün görevi alacağını belirterek haziran ayına kadar bu durumun devam edebileceğini de söyledi.