Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yüksel, dün yaptığı açıklamada, Torba Yasadan yararlanarak borçlarını ödemek isteyenler için başvuruların başladığına dikkat çekti.

 

Yüksel, yapılandırmadan faydalanacakların 1 Aralık 2014'e kadar borçlu bulundukları kuruma başvurmaları gerektiğini söyledi.  

1 ARALIK’A KADAR BAŞVURMAK GEREKİYOR

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin tebliğ resmi gazetede yayınlandığını belirten İsmail Yüksel, “Borçlarını peşin ödemek isteyenler için son tarih 31 Aralık 2014 olarak verildi. Taksitlendirerek ödemek isteyenler 1 Aralık 2014'e kadar borçlu oldukları kuruma başvuracak.
Torba yasadan kapsamında vergiler, vergi cezaları, öğrenim ve katkı kredisi borçları, emlak, çevre ve temizlik vergileri ile SGK prim borçlarına af getirildi. Ayrıca trafik cezaları, seçim cezaları, köprü ve otoyollardan usulsüz geçiş cezaları, su ve elektrik borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.
Borçlardan gecikme faizi, zammı cezası yerine yurt için üretici fiyat endeksi üzerinden güncelleme oranı hesaplanacak. Başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçilecek.”
dedi.

TAKSİT TAKSİT ÖDENEBİLECEK

Açıklamasının sonunda ödeme seçenekleri hakkında bilgi veren Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: “6 taksitte 12 ayda yapılacak ödemelerde 1,05, 9 taksitte 18 ayda yapılacak ödemelerde 1,07,  12 taksitte 24 ayda yapılacak ödemelerde 1,10,  18 taksitte 36 ayda yapılacak ödemelerde ise 1,15 katsayısı esas alınacak.  Maliye bakanlığına bağlı vergi dairelerinde kredi kartıyla ödeme yapılabilecek. Taksitler, vergi dairelerinden olan alacaklarla mahsup edilebilecek.”