HABER MERKEZİ

Saat 15.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanına gelen platform üyeleri, İsrail karşıtı sloganlar atarak, basın açıklamasında bulundu.

Eyleme; Keşan Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Orman, Fikri Asım Derneği Keşan Şubesi Başkanı Asım Göksu, İlim Yayma Cemiyeti Keşan Şubesi Başkanı Mehmet Çaylak, Eğitim Birsen Keşan Temsilcisi Erdinç Erdemir ve vatandaşlar katıldı. 

Platform adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Orman, “Ey insanlar şu gölgesinde gölgelendiğimiz Ramazan ne mukaddes bir aysa şu Kabe’nin şubeleri olan camiler ne mukaddes evlerse, birbirimizin namusu, izzeti ve toprağı da o kadar mukaddestir. Bugün zulüm gemi azıya almış bütün vahşetiyle Müslümanların haremine göz koymuştur. Bizler suskun ve aciz, üzerine ölü toprağı serpilmiş ümmet, hala yüreğimiz sızlamayacak mı? Sivil güçlerimiz, teşkilatlarımız Allah için büyüttüğümüz iradelerin Allah için öfkelenme vakti gelmedi mi? Utanmak bizlere peygamber mirası iken biz bu mirası rahat yataklarımızda, heva ve hevesimizde mi kaybettik?” dedi. 

İsrail protesto edildi

ÖZGÜR OLACAKSIN MESCİDİ AKSA

Orman, sözlerini şöyle tamamladı: “Kudüs, çok uzun yıllar toplumların bir arada esenlik içerisinde yaşadığı bir barış şehri olmuştur. Hz. Ömer döneminde başlayan, Haçlı İşgali dışında 1300 yıl boyunca devam eden İslam idaresi şehrin bu şekilde anılmasında etkendir. Mescid-i Aksa, yeryüzünün ikinci mabedi, Müslümanların ilk kıblesi ve son peygamberin miraç durağı olan kutsal bir mekandır. İsra Suresi’nin birinci ayetinde ifade edildiği gibi Mescid-i Aksa ve çevresi Mısır, Suriye, Ürdün, Lübnan ve Filistin’in tamamı bereketlendirilmiştir. Mescid-i Aksa, tüm bu geniş coğrafyanın kilit taşı mesabesinde bulunmaktadır. Bu taşın yerinden oynatılması, tüm bu coğrafyayı etkileyecek şiddet dalgaları oluşturacaktır. Yıllardır peygamber katili İsrail tarafından yapılan zulüm ve işkence yetmezmiş gibi bugün nemrudun, firavunun, ebu cehilin varisi olan Amerika zulüm şubesini Müslümanların hareminde açmıştır. Ve sen Ey Müslüman çareyi nerede arıyorsun! Birleşmiş milletler, Amerika senin derdine ne kadar derman olabilir. Bilmez misin ki aziz ve celil olan Allah Bakara Suresinde sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. ‘De ki: Allah’ın yolu asıl doğru yoldur. Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.’ Kudüs için tek yardımcımız Kahhar olan Allahtır! Kudüs için tek dayanağımız İbrahim misali kendi büyüttüğümüz kıyamımızdır. Ey Allah’ım bizlere vaad ettiğini ver İsrail’i kini içinde yok et! Ayaklarımıza elimize ve fikrimize Musa’ya verdiğin gücü ver Filistin’in hür olduğu bir Dünyada yaşamayı bize nasip et! Ey Rabbimiz! Gücümüzü topla zaafımızı gider ve mümin kullarına yardım et! Yeryüzü kandan sel olsa özgür olacaksın Mescidi Aksa!”

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.