Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından 3 Ekim 2015 Cumartesi günü İstanbul Barosu işbirliğiyle düzenlenen İstanbul-Trakya Üst Ölçekli Planları Çalıştayı başarıyla gerçekleştirildi.

Çalıştay Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi ZMO hukuk danışmanı Av.Zühal Donmez’in açılış konuşması ile başladı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyeleri Av. Alev Seher Tuna’nın “İstanbul'un Çevresel ve Kentsel Röntgeni”, Av. Bülent Kaçar’ın “Trakya'nın Çevresel ve Kentsel Röntgeni” başlıklı sunumları İstanbul ve Trakya Bölge Planlarının hukuksal ve ekolojik sorunlarını ve yargının iptal kararlarıyla oluşan durumlar ve çözüm önerileri ortaya konuldu.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, ZMO Tekirdağ Şube Başkanı Yrd.Doç.Dr. Cemal Polat, ZMO Kırklareli Temsilcisi Dr. Erol Özkan, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası önceki başkanlarından Mete Akalın, TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi (YKÜ) Dr. Burak Kaan Yılmazsoy, İ.Ü. Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay TOLUNAY, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Temsilcisi Hakan Dulkadiroğlu, TMMOB Şehir Plancıları Odası istanbul Şube YKÜ Gürkan Akgün, Kocaeli Ü. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nusret İlker Çolak, TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Nihat Çolak, TMMOB Mimarlar Odası Tekirdağ Temsilcisi Gökhan Tanrıöver, Ergene Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Gürcan KIRIM, Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Göksal Çidem İstanbul ve Trakya Üst Ölçekli Planlarındaki bilime ve doğaya aykırılıkları, planlardaki kamu yararına aykırı hükümleri ve planların yürürlüğe girmesiyle oluşan yıkımları, kentsel ve çevresel etkileri detaylı sunumlarıyla ortaya koydu.