İstanbul’da satışa sunulan büyük ve küçükbaş kurbanlıkların büyük bir kısmının Keşan’dan sevk edildiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, bugüne kadar 2 bin 500 büyükbaş ve 5 bini aşkın küçükbaş hayvan için sevk işlemi gerçekleştirdi.

TRAKYA’NIN KURBANLIĞI HER ZAMAN ÖN PLANDA

Söz konusu rakamların Keşan’da hayvancılığın ne kadar gelişmiş ve gelişmekte olduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken üreticiler, İstanbul’da gerçekleşen kurbanlık satışlarında alıcıların ilk önce hayvanın nereden geldiğini sorduğunu ve Trakya’ya da Keşan cevabını aldıklarında fiyatı ikinci plana ittiklerini belirttiler.

YETKİLİLER, ÜRETİCİLERİ UYARDI

Öte yandan, Kurban Bayramı nedeniyle ilçemizden çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan sevklerinin yapıldığına dikkat çeken yetkililer, özellikle satılmak için Anadolu yakasına götürülen hayvanların hiçbir şekilde geriye getirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.  Yetkililer, Trakya yakasına götürülüp de satılmayan ve bu nedenle geri getirilmek zorunda kalınan hayvanların belirli bir süre köydeki hayvanlarla aynı ahıra konulmaması ve bir anlamda karantina uygulanması gerektiğine de belirtti.

BAYRAMDA 2 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Bu arada, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün 15 Ekim’de başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle 2 personel görevlendirdiği öğrenildi. Bayram süresince görev yapacak olan bu iki personel, hayvan satışı ve kesim işlemlerini denetleyecek.