Keşan Müteahhitler Derneği (KEMÜDER) Başkanı Aydın İstek ve Başkan Yardımcısı Enver Öner, derneğe üye inşaatlara giderek, iş güvenliği açısından incelemelerde bulundu.

Aydın İstek ve Enver Öner ilk olarak Remsa Grup İnşaat tarafından Keşan Cezaevi yakınlarında yaptırılan inşaata giderek, şantiye yetkilisi Savaş Şubaşı’dan çalışmalarla  ilgili olarak bilgi aldı.

 İş güvenli konusunu  ön planda tuttuklarını belirten Subaşı, gerekli önlemleri alarak çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

İSTEK:  GİDERİLMESİ GEREKEN EKSİKLİKLER VAR

Daha sonra söz alan Aydın İstek,  dernek oluşumunu tamamladıktan sonra müteahhitler ile bir araya geldiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “İş güvenliği konusunda eksiklikler önem arz ediyor. Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de giderilmesi gereken eksiklikler var. Bu konuda devletin almış olduğu kararlar çerçevesinde eksiklikleri gideriyoruz. Şantiyelerimizde iş güvenliği önem arz ediyor. Son günlerde ciddi sıkıntılar yaşandı ve inşaatlarda ölümle sonuçlanan kazalar meydana geldi. Böyle olayların olmamasını gerektiğini düşünüyoruz ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.  Kendi üyelerimize ait inşaatlardaki durumu görelim istedik. Belli bir disiplin çerçevesinde çalışmalar sürüyor.” 

Aydın İstek ve Enver Önver daha sonra Subay Kantini yanında Kadir Yavuz’a ait bitme aşamasına gelmiş inşaata geçerek, burada incelemelerde bulundu.

İstek, inşaattın oturma ruhsatı alınmamasına rağmen inşaatta oturuluyormuşçasına tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

ÖNVER : EKSİKLİKLER KONUSUNDA UYARACAĞIZ

Önver  burada yaptığı açıklamada,  dernek üyelerinin iş güvenliği konusunda örnek olması gerektiğinin altını çizerek, “Daha sonra kalite yakalanmalı. Bu amaçla böyle bir uygulama başlattık. Eksik gördüğümüz konularda uyarılarda bulunacağız. Biz özeleştiri yaparak kaliteyi yakalayacağız.” şeklinde konuştu.