HABER MERKEZİ

Hafta kapsamında itfaiyeciler ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saat 10.30 sıralarında başlayan törende, itfaiye çelengi Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Muharrem Özşay tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu.

İtfaiyeciler daha sonra Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik’in de yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Özcan, Keşan Belediye İtfaiyesi’nin bölgenin en güçlü itfaiye kuruluşu olduğuna dikkat çekti ve itfaiyeciliğin çok önemli bir meslek olduğunu anlattı.

İnsan hayatını kurtarma açısından itfaiyecilik mesleğinin çok gururla yapılan bir iş olduğunu belirten Mehmet Özcan, Keşan Belediye İtfaiyesi’nin hem ekipman hem de eğitim açısından kendisini sürekli geliştirmeyi sürdüreceğini bildirdi.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ

İtfaiye Müdürü Muharrem Özşay ve İtfaiye personelleri Tarık Demiralp ile Savaş Yiğit bu ziyaret sonrası saat 11.00 sıralarında Anafartalar İlkokulu’na giderek burada okul öğrencilerine hem İtfaiyecilik Haftası hem de yangınlar ve korunma yolları ile olası yangınlarda yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Anafartalar İlkokulu Müdürü Necdet Şen’in de yer aldığı etkinlikte, öğrenciler, itfaiyecilere meslekleri ile ilgili merak ettikleri soruları da sorma fırsatı buldu.

Öğleden sonra ise Rasim Ergene İlkokulu öğrencileri İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Saat 13.15 sıralarında İtfaiye Müdürlüğü’ne gelen öğrencilere, uygulamalı olarak yangın sırasında yapılması gerekenler anlatıldı ve yakılan ateşe yangın söndürme tüpüyle müdahale ettirildi.

Öğrencilere etkinlikte ayrıca itfaiye aracını yakından tanıma fırsatı da buldu. Öğrencilere verilen bilgiler sonrası oyuncak itfaiye aracı ile kek ve meyve suyu ikram edildi.

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencileri bilgilendirme eğitimleri hafta boyunca sürecek.

 

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ