HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 14.00'te, Çetin Butik Otel'de başlayan toplantıya, İYİ Parti Kurucu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Mete Türkay, İlçe Teşkilatlanma Koordinatörü Yusuf Yörük, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal, İYİ Parti İpsala İlçe Başkanı Abdullah Naci Ünsal, İYİ Parti Enez İlçe Başkanı Tuncay Taşkın ve partililer katıldı.

Mehmet Tolga Akalın, Türkiye'de siyasetin bölünmüşlüğünü ortadan kaldıracak, bozulan millet birliğini yeniden tesisi edecek ve Türk siyasetini yeniden tanzim edecek bölge temsilcilerinin doğuşuna tanıklık ettiklerini belirterek, "Allah nasip ederse çok uzun yıllar Türkiye'ye hizmet edecek bir siyasi hareketin doğum ve başlangıç günlerindeyiz. Bu dönemde bizim temel gayretimiz gerek Trakya'da gerekse Edirne'de siyasette yeni bir jenerasyon çıkartma, siyaseti bir milli mükellefiyet olarak gören, siyasete özel alanında ihtiyaç duymamakla birlikte Türkiye'nin kötü gidişine 'dur' diyebilmek için ve 'Türkiye iyi olacak' felsefesiyle yola çıkan insanlar arayacağız demiştim. 2 ve 5 yaşında evlatları olan bir anne birçok benzerlerinin atlas karıştırıp 'bu sene hangi ülkeye gideceğim' dedikleri bir ülkede kalktı Keşan'da elini taşın altına koydu. Liderinin bir hanımefendi olduğu siyasi bir harekette 9 ilçemizde de bayan başkanlarla çalışmaya hazırız. Siyasetin kirlenen elini ve dilini ancak bir kadın düzeltebilir." dedi.

Daha sonra söz alan İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal ise şunları söyledi: "33 yaşındayım, Avukat Atalay Tutal ile evliyim. 2 çocuk annesiyim. Kızlarımın biri 2 diğeri 5 yaşında. Keşanlıyım ve yaklaşık 10 yıldan beridir de Keşan’da Avukatlık yapmaktayım. Öncelikle sözlerime bazı teşekkürlerimle başlamak isterim. Beni İYİ Parti’ye davet eden, parti kurucularından  ve genel idare kurulu üyesi olan meslektaşım Sayın Avukat Mehmet Tolga Akalın beye teşekkürlerimi sunuyorum. Yine İYİ Parti bünyesine katıldıktan sonra İlçe Başkanlığı konusunda desteklerini sunan İlçe Teşkilatlanma Koordinatörü Sayın Yusuf Yörük beye ve Kurucu İl Başkanımız Sayın Avukat Mete Türkay beye teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in İYİ Parti’yi oluşturma aşamalarında onunla bu yolda yaklaşık 20 aydan beridir yürümüş olan emek harcayan, zaman harcayan  ve şahsımın ilçe Başkanı olması konusunda tevazu ve fedakarlık gösteren tüm partililerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yine 'Teşekkürün en büyüğünü' siyasetin açmaza girdiği, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetimizin temel değerleri ile oynandığı, hukukun ayaklar altına alındığı bir ortamda  tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bir umut olarak ortaya çıkan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendiye etmek istiyorum. İYİ Parti siyasi boşluk ve umutsuzluktan doğmuştur. Kimseden gömleğini çıkarmasını beklememektedir. İYİ Parti'nin iktidara yürümesine destek vermek isteyen herkes siyasi görüşü her ne olursa olsun partide yer alabilmektedir. Bizler genel başkanımıza  ve partimizin ülkemize İYİ geleceğine, adalet getireceğine, güneşin yeniden Rumeli’nden doğacağına inandığımız için İyi Parti’de siyaset yapmaya karar verdik. Bu hedeflerle kuracağımız ilçe teşkilatında aklında ve kalbinde vatan sevgisi olan herkesi bize destek vermeye ve partimizde görev almaya davet ediyoruz. Herkesin eşit olduğu bir ekip oluşturacağız. Başkanı, başkan yardımcısı, yöneticisi ve üyesi ile bir bütün olup tüm gücümüzle çalışacağız. Ayrıca, Keşan’da bir siyasi partinin 'ilk kadın ilçe başkanı' olarak görev yapacağım için onurlu ve gururluyum. İYİ Parti bir kadın Genel Başkan önderliğinde yola çıkan, parti tüzüğü ve parti programlarına 'Kadın' unsurunu en fazla dahil eden, siyasette kadınlara 'gerçekten' fırsat eşitliğini sağlayan ve siyasete 'Kadın eli' değmesini amaçlayan bir siyasi oluşumdur. Bu vesile ile Keşan'daki tüm kadınlarımızı ve bizlere destek olmak isteyen herkesi partimize davet ediyoruz. Keşan’ımız İYİ’leşsin, Edirne’miz İYİ’leşsin , Türkiye’miz İYİ’leşsin." 

İYİ Parti İpsala İlçe Başkanı Abdullah Naci Ünsal da, "Ziraat mühendisiyim, 51 yaşındayım. Bu güne kadar başka siyasi oluşumlar içerisinde de bulunmamıza rağmen İYİ Parti'de kendimizi daha iyi göreceğimizden, İYİ Parti'nin Türkiye için gerektiğini düşünmemizden, gömleğimizi değiştirmeden istediğimiz gibi kardeşçe bir toplum oluşturmak açısından İYİ Parti için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kurucu olmak oldukça zor bir görev. Bu oluşumu herkese iyi anlatmak gerekiyor. Kimseyle kavga etmeden herkesin kendi görüşlerini rahatça söyleyebileceği bir parti. Allah yardımcımız olsun." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Enez İlçe Başkanı Tuncay Taşkın ise şunları kaydetti: "Emekli devlet memuruyum. Bu işe sebep olan arkadaşlarım sağ olsunlar. Bizde iyi şeyler olacağını düşündüğümüzden dolayı, Türkiye'deki bu bozuk düzene bir 'dur' diyeceğinden dolayı İYİ Parti'yi tercih ettim. Partimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. İnşallah başaracağız."

İlçe Teşkilatlanma Koordinatörü Yusuf Yörük de, kurucu ilçe başkanlarını tebrik ederek, "Ben Ahi Evren'in şu sözünü hatırlatmak isterim, 'Elin, kapın, sofran açık olsun, güler yüzlü olun, tatlı dilli olun' Ama bir şeye kapalı. Devlete karşı suç işleyenlere partimizde yer yok." dedi.