TİBDER Başkanı Ali Milli, derneklerinin 28-29 Kasım’da 26 izci ve 2 izci liderinin katılımıyla Kaz Dağları’na gezi düzenlediğini belirtti. Milli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dernekler Kanununa göre Edirne Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne bağlı sivil bir toplum kuruluşu olarak ilçemizde 2012 yılında kurulan Trakya İzciler Birliği Derneği (TİBDER), kurulduğu günden bu yana yapmış olduğu başarılı il içi ve il dışı faaliyetler ile takdir kazanmıştır.

Kaz dağları coğrafyasına TİBDER ve izcileri olarak 3.kez gittik. 28-29 Kasım 2015 tarihlerini kapsayan gezimize İpsala ve Keşan ilçelerimizden 26 izci ve 2 izci liderimiz katılmıştır. Gezimize Kaz Dağları coğrafyasını tanıyan Sayın Mehmet Özenç rehberimiz ve Edremitli profesyonel dağcılar Sayın Buket Şıvka ve Sayın Mustafa Şıvka da eşlik etmişlerdir. İzcilerimize Kaz Dağları coğrafyası, bitki, ağaç ve canlı çeşitliliği ile ilgili bilgiler veren uzmanlar ilk gün Ayazma bölgesine götürmüşler ve izcilerimiz burada ki şelaleleri yerinde görme fırsatı bulmuşlardır. İzcilerimiz kullandıkları suyun çıktığı su pınarlarının kaynağını yerinde görme imkânı bulmuşlardır.

TİBDER Genel Sekreteri Aysel Milli ise, "Yetişme çağında ki çocuk ve gençlerin macera ve heyecan döngüsünü kontrol edebilmek için yapabileceğiniz tek şey, onların yüreklerine seslenmeniz ve bu döngüye cevap verebilecek ortamlar hazırlamamızdır. Çocuk ve gençlerin meraklı her şeyi denemek isteyen, ailesinden çok arkadaş kitlesinden etkilenen, kendini ispatlamaya çalışan, saf ve temiz varlıklar olduğunu kabul etmeliyiz.  Kötü amaçlı insanlar onları her konuda zehirlemeye çalışacaklardır. Onları Sosyal etkinliklerle meşgul etmeli, İçlerinde doğuştan var olan ve yukarıda belirttiğimiz özelliklerini tatmin edecek ortamlar hazırlamalıyız.  Bizim projemizin ana hedefi, çocuk ve gençleri İzcilik yolu ile zararlı bağımlılık yapan maddelerden uzak tutmaktır.” dedi.