AYŞİN SEÇİL GEZER

Kabakçılı, “Ramazan Ayı’nın son haftasına girdik.” diyerek, başlayan Kabakçılı, şunları söyledi: “Ramazan’da orucunu tutanlara, Allah kabul etsin. Biz, İslam toplumuyuz ve tutan ya da tutmayan herkes, Ramazan Ayı’nın bilincinde ve önemini biliyor. Orucunu tutmayanlar, Ramazan Ayı’na saygısını göstermeye gayret ediyorlar.” açıklamalarında bulundu.

CUMA NAMAZLARINDA CAMİLERDE YER OLMUYOR

Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’in geçen Cuma günü verdiği vaaz da, cami sayısındaki yetersizliğe vurgu yaptığını hatırlatarak, sözlerine devam eden Kabakçılı şöyle konuştu: “Dernek olarak, daha önce yaptığımız açıklamalarda, Keşan’ın merkezinde cami açığının çok fazla olduğunu dile getirdik. Özellikle cuma namazlarında, camilerde yer olmadığı için cemaat ibadetlerini ayakkabılık bölümünde ya da dışarılarda halı ve kilimlerin üzerinde yaptıklarını görüyoruz. Yağmurlu havalarda, bu durumun çok fazla sıkıntı yarattığını dile getirmiştik. Aynı konuyu yeniden gündeme getiriyoruz. Keşan merkezde ciddi anlamda cami açığı var. Cami açığını giderilmesi için hem belediyeye hem de duyarlı vatandaşlara ve kuruluşlara iş düşüyor.”

KEŞAN BELEDİYESİ’NİN ÖNCÜLÜK ETMESİNİ İSTİYORUZ

Cami yeri için gösterilmesi için belediyenin öncülük etmesi gerektiğine kayıt düşen Kabakçılı sözlerini şöyle tamamladı: “Biz, Keşan Belediyesi tarafından yapılan yeni pazaryeri kompleksi içerisinde camiye yer ayrılmasını istemiştik. Ancak, ezanda kulağı olmayanların camide ve namazda gözü olmuyor. Bu konuda, Keşan Belediyesi de böyle bir tavır sergiledi. Bu durumda bizleri son derece üzmüştür. Keşan merkez ve köyleriyle birlikte yaklaşık 65-70 tane camimiz bulunmaktadır. Bunların 14 tanesi Keşan’da iken; geri kalan ise, köylerimizde bulunmaktadır. Köylerde, 300 kişiye 1 cami düşerken, Keşan merkezde 7 bin-8 bin kişiye 1 cami düşmektedir. Bundan ötürü de, ilçemizdeki cami sayısı ihtiyaca cevap vermemektedir. Keşan halkına dini anlamda hizmetin verilmesi için yer gösterilip, ihtiyacın biran önce giderilmesini istiyoruz.”