Edirne Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu’nun aylık olağan Yönetim Kurulu toplantısı Keşan’da gerçekleştirildi. 

Kahvaltılı toplantıda söz alan Edirne TSO Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Elmas Aslan, kadınlara girişimciliği aşılamak ve onları desteklemek amacı ile Kasım ayı içerisinde Global Girişimcilik Haftası nedeni ile organizasyon yapmak istediklerini belirtti.

Toplantının bir bölümüne iştirak eden Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da konuşmasında, toplantının Keşan’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bir şehrin gelişmesinde, kadın girişimcilerin önemli rol oynadıklarını, çoğu zaman erkeklerden daha cesur hareket ettiklerini ve bu sayede başarıyı yakaladıklarının altını çizdi.

Saat 10.00’da başlayan kahvaltılı toplantıya; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne TSO Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Elmas Aslan, başkan yardımcıları Berna Tanyolaç, İlknur Özcan, Seval Gemici ve Nil Sirel Öztürk ile üyeler Derya Aktan, Eylem Ezerçe, Necla Dev, Emine Günay,  Gamze Duvan Kalaycı, Pınar Ersaçmış ve Kadın Girişimcilerden sorumlu Av. Aylin Arıkan ve Meral Çınar katıldı.

Toplantıda Helvacıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Kasım ayı içerisinde yapmayı arzu ettiğiniz Girişimcilik Etkinliklerinizde Oda olarak her zaman arkanızdayız. Kadınlarımıza girişimciliği teşvik ettirmeli, iş yaşamında önemli görevlerde çalışmaları için onları desteklemeliyiz. Bizim Odamızda 2 kadın Meclis Üyemiz var. Bir sonraki seçimlerde bu sayının daha da artması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda ben kadınlarımızın her zaman yanındayım. Bizler kadınları hayatın her alanında aktif olarak görmek istiyoruz. Sizler gibi başarılı kadın girişimcilerimizi de takdirle izliyoruz.”

Edirne, Keşan ve Uzunköprü’nün bir bütün olduğunu ifade eden Edirne Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Elmas Aslan ise şunları kaydetti: “Öncelikle Mustafa Başkanımıza bizlere vermiş olduğu destek için çok teşekkür ediyorum. Bunca sene bizlere hep samimiyetle kapısını açmış ve yol göstermiştir. Biz kadınlar olarak Kasım ayını dolu dolu değerlendirmek istiyor, Edirne, Keşan ve Uzunköprü’de ayrı ayrı Global Girişimcilik Haftası nedeni ile organizasyonlar planlıyoruz. Ayrıca kadın istihdamına yönelik projeler üzerinde de çalışmaktayız. Amacımız, hiçbir kadın işsiz kalmasın.”

Toplantıda söz alan Başkan Yardımcısı Berna Tanyolaç: “Biz Keşan Kadın Girişimcileri olarak Kasım ayı çalışmalarına hızlıca başlayacağız. Kadınlarımıza eğitici ve öğretici bir seminer programlamayı düşünüyoruz. Amacımız kadınlarımızı geliştirmek, vizyonsahibi yapmak ve desteklemektir”  dedi.

Toplantının ardından Edirne Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu,  Keşan’ın başarılı Kadın Girişimcilerinden Sibel Süzgün, Necla Dev ve Berna Tanyolaç’ın işyerlerine ziyaretlerde bulunularak, hem incelemelerde bulundular hem de kendilerini iş yaşamında gösterdikleri başarılardan ötürü tebrik ettiler.