Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gün olduğunu söyledi.

Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirildiğinin altını çizen Yeniçeri, yılda 5 kandil olduğunu fakat Kur’an’da sadece Kadir Gecesi’nin adının geçtiğini belirtti.

“1 YILDA 5  KANDİL VAR AMA EN ÖNEMLİSİ KADİR GECESİ”

Süleyman Yeniçeri, Keşan Müftülüğü’nün bugün iki ayrı yerde program gerçekleştireceğini dile getirerek, şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim’de ismen geçen ve bin aydan hayırlı bir gece. 1 yılda 5 kandil var. Mevlid, Regaip, Berat, Miraç ve Kadir Gecesi olmak üzere 5 önemli gece var. Bu gecelerin en önemlisi Kadir Gecesi’dir. Diğer kandiller ismen geçmiyor. Kadir Gecesi Kur’an’da 3 sefer geçiyor. Aynı zamanda bir sureye de isim olmuştur. Kadir Suresi, Kadir Gecesi’nden bahsediyor. Kur’an-ı Kerim bu gece indirildi. 1 gecede Kur’an-ı Kerim nasıl indiriliyor? Tabii ki Peygamberlik 23 sene sürdü. Kur’an’ın inmesi de 23 sene sürdü. Buradaki durum şu; Kur’an-ı Kerim dünya semasına toptan iniyor önce. Biz buna İnzal diyoruz. Ve oradan da peyderpey inmesine de Tenzil diyoruz. Dolayısıyla dünya semasına toptan inmesi Kadir Gecesi’nde olmuştur. Diğer bir rivayet ise, Hira Mağarası’nda ayet geliyor, <Oku> diye. Kısacası Kur’an-ı Kerim’in indiği bir gece. Bu gecede ibadet yapan 83 sene ibadetle geçirmiş gibi oluyor. İnananlar için büyük bir fırsat.

“ALLAH BİZLERE BU GECEYİ NEDEN BAHŞEDİYOR?”

Allah’ın insanlara sevap vermek istediğini söyleyen Yeniçeri, “Onun önünde bir engel yok. Bir rivayet de şöyle diyor: Bana ümmetler gösterildi, 500-1000 senesini ibadetle geçirmiş. Bunun yanında Efendimiz benim ümmetimin ömrü 70-80 sene. Diğer ümmetler asırlardır ibadet ederken benim ümmetim geri kalacak diye hayıflanıyor. Cenabı Allah da peygamberimizin bu duası karşısında bin aydan daha hayırlı bir gece bahşediyor. Diğer ümmetlere olmayan sadece Hz. Muhammed ümmetlerine ayrı olan bir gece. Bu gece melekler yeryüzüne iniyor. Cebrail de dahil olmak üzere melekler yeryüzüne iniyor. Sabaha kadar ümmeti Muhammed’e dua ediyorlar. Hz. Ayşe validemiz efendimize soruyor. Bu geceye ulaşırsak ne yapayım? diyor. Efendimiz de şöyle dua et diyor;   bu gecenin duası bu.” dedi.

“SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİ OLACAK”

Keşan Müftülüğü olarak Kadir Gecesi programını Paşayiğit’te yapacaklarını kaydeden Süleyman Yeniçeri, sözlerini şöyle tamamladı: “Paşayiğit’in bizden böyle bir talebi oldu. Merkez İki Minareli Camide de bay-bayan olmak üzere programımız olacak. Bayan kardeşlerimiz de yararlanabilecek. Diğer bir husus Hersekzade Camii’nde sakal-ı şerif ziyareti var. Ayrıca yarın da Merkez İki Minareli Camide bay- bayan olmak üzere yine sakal-ı şerif ziyareti olacak. Ona da isteyen tüm kardeşlerimiz katılabilir.”