Keşan Aşağı Zaferiye Mahallesi Kafes Sokak’ta  ikamet eden vatandaşlar, bozuk yollar ve yol kenarlarındaki otların çokluğundan dert yanıyor.

Mahalle sakinleri, yıllardan beri asfalt yüzü görmediklerini dile getirerek,  kışın çamur yüzünden, yazın toz nedeniyle evlerinde hapis olduklarını söylediler.

Yetkili mercilere zaman zaman başvuruda bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarından yakınana ve havanın ısınmasına rağmen evlerinin pencerelerini dahi açamadıklarını dile getiren vatandaşlar, özellikle çocukların yollarda düşerek yarlandıklarını iddia ettiler.

“YOL YOK, HİZMET YOK, PARK YOK”

Keşan Belediyesinin, mahallelerine kilit taşı veya asfat yapmasını isteyen mahalle sakinleri adına Nuran Ötücü (62) şunları söyledi: “Mahalle yolları çok bozuk. Burada yaşayan çocukların çoğu her gün düşerek yaralanıyor. Keşan’daki birçok ara mahalledeki yollar düzeldi. Keşan’da 100 bin kilit taşı döşenecekmiş. Peki bu kilit taşlarından neden bizim mahalleye de döşenmiyor? Ayrıca şu mahalledeki otları hiç kimse mi görmüyor. Biz mahalle sakinleri olarak oyumuzu, vergimizi eksiksiz veririz. Bizim de hizmet beklememiz normal. Senelerden beri bu mahalleye çivi dahi çakılmıyor. Bu mahalle Keşan’a veya Keşan Belediyesine bağlı değil mi? Biz Belediye Başkanımızdan iş istemiyoruz, sularımızı ödemelerini istemiyoruz, bir talepte bulunmuyoruz;  biz sadece yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Çok şey istemiyoruz. Ayrıca Belediye Başkanı bu mahalleye en son ne zaman geldi? 8 sene önce geldi. Artık ne Belediye Başkanı geliyor, ne de hizmet geliyor. Biz Keşan’ın merkez mahallesiyiz. Neden hizmet gelmediğini anlamıyoruz. 90 yıl önce atalarımız bu mahalleye gelmiş. Fakat 90 yıldır bu mahallede hiçbir değişiklik görmedik. Yol yok, hizmet yok, park yok.  Sıkıntılar bununla da bitmiyor. Bize mahalle sakinleri olarak 5 katlı ruhsat verileceği söylendi. Başvurduk verilmedi. Biz çok şey istediğimizi düşünmüyoruz. Yollarımızı yapılması bizi mutlu eder.”

“90 YILDIR HİZMET ALAMIYORUZ”

Kafes Sokakta ikamet eden diğer bir mahalle sakini Ali Üstev ise, “Keşan’ın kenarında kalan birçok yeri cennet gibi yapan belediye neden Keşan merkezinde olan bu mahalleye hizmet etmiyor?” diyerek, sözlerine şöyle devam etti: “80-90 senelik bu mahalle. 90 yıldır bu mahalleye hizmet getirmiyorlar. 90 yıldan beri bu mahalle öksüz. Mahallede hiçbir hizmet yok. Bizim mahallemizden iki araba yan yana geçemiyor. Biz oylarımızı kullanıyoruz. Hizmet istiyoruz. Keşan merkezinde köy hayatı yaşıyoruz. Yetkililerden ricamız nasıl çevre yollarını, ara mahalleleri, sokakları asfalt ya da kilit taşı yapıyorlarsa bizim mahalleyi de yapsınlar.” şeklinde konuştu.