Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, dün yaptığı açıklamada, Karanlıkdere Mevkii’nde yapılan 736 Sosyal Konut’un gecekonduda yaşayan vatandaşlar için bir fırsat olduğunu ancak bu rakamın yetersiz kalacağını, Keşan’a daha en az 2 bin sosyal konut yapılması gerektiğini söyledi.

İSTİHDAM VE BARINMA ÇOK ÖNEMLİ

Gecekonduda oturan vatandaşlar için dağıtımı yapılacak bu sosyal konutların büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Kalfalar, şöyle konuştu:“Burada vatandaşlarımızın kurada konut çıkıp çıkmayacağını düşünmeden müracaat etmelerinde fayda var. Şu anda 736 konut yapıldı. Konutlar vatandaşa teslim edildikten sonra bölgede ihtiyaca göre çalışmaların devam edeceğini düşünüyorum. Yerel ve genel seçimlerde vatandaşımız parti gözetmemek üzere kendilerine konut kazandırılmasını talep etmeliler. Konutların kazandırılarak istihdama yönelik yatırımların açılması gerektiği noktasında da istekte bulunulmalı. Bu iki nokta çok önemli. Barınma ve istihdam çok önemli. Şu anda barınmada belli bir ivme kazanıldı. Bu ivmenin devam etmesi için taleplerin artarak devam etmesi lazım. 736 konut çok az. Ancak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En azından 2 bin konut daha yapılmalı.”  

Kalfalar, ayrıca  sosyal konutlardan ev sahibi olmak için müracaat edecek olan vatandaşlara gece 20.00-24.00 saatleri arasında da hizmet verdiğini sözlerine ekledi.