Özcan: “Ankara’ya gittiğimizde çalacak bir kapımız olacak”

 

 

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarının ardından AK Parti’den istifa eden ve görevini bağımsız olarak sürdüren İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, dün Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ederek tebrik etti.

Saat 12.30 sıralarında Belediye Başkanı Özcan’ın makamına gelen Kalkan, 3. Dönem Belediye Başkanlığı’nı kazanan Özcan’ı tebrik ederek başarılar dilerken, elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Keşan’a zaman zaman uğradığını ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’la sıkı bir dostluğunun olduğunu söyleyen Kalkan; “Başkanımızın 3. Döneminde de kazanmasından dolayı çok mutlu oldum. Keşan halkına da bu kararından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizi yanıltmadı. Daha güzel işler yapacağına inanıyorum bu döneminde. Milletvekili olarak da her zaman yanındayım. Ne kadar İzmir Milletvekili olsak da Belediye Başkanımızın her talebini takip edip, koşturacağız. Daha önce de öyle yaptık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Özcan da; Erdal Kalkan’a teşekkür ederek, şunları söyledi:  “Sayın büyüğüm değerli ağabeyim Erdal Bey’i makamımda görmek beni gerçekten çok mutlu etti. Vekilliğinden önce de sonra da Ankara’da her zaman desteğini gördüm. Her zaman bizim işlerimizde yardımcı oldu. Bundan sonra da milletvekili sıfatı devam ettiği sürece ve milletvekili olmasa da bizlere yardımcı olacak ve Ankara’da gittiğimizde çalacak bir kapımız olacak.”

TARTIŞMALI BİR SEÇİM OLDU                           

Daha sonra bir soru üzerine 30 Mart yerel seçim sonuçları ve bu seçimlere ülkenin birçok yerinde yapılan itirazlara ilişkin görüşlerini de açıklayan Kalkan, şöyle konuştu. “Henüz 30 Mart yerel seçim sonuçları kesin olarak açıklanmadı.1946 yılından bu yana ilk defa tartışmalı bir seçim yaşıyoruz. Bu seçim toplumu çok kutuplaştırdı. Burada tabi ki siyasi iktidarın başındaki sayın başbakanın üslubu da buna çok katkı sundu. Türkiye’nin barışa, dostluğa ve dayanışmaya ihtiyacı var. İnşallah iktidar partisi bu söylem ve tavırlarını değiştirir ve Türkiye huzura kavuşur diye düşünüyorum. Ancak, bu söylem ve tavır devam ederse, kaotik ortam Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürecek gibi gözüküyor.”

BU SONUÇLARI BEKLEMİYORDUM

“Yerel seçimlere yapılan itirazları biz de basından takip ediyoruz. Özellikle Ankara’da oy anlamında bazı sıkıntılar var. Ama Ankara’ya pek şaşırmıyorum. Çünkü Ankara’nın yerel yönetiminin başındaki arkadaşımız bu konuda son derece usta biri. İnşallah hak yerini bulur. Mansur Yavaş son derece tutarlı biri. Ben de yeni tanıyorum. Ankaralılar’ın birden sevgi odağı oldu. İzmirli olmama rağmen ben de Ankara’da oyumu kullandım ve oyumu ona verdim.  İzmir zaten garantiydi, bir oy bir oydur diyerek oyumu Ankara’da kullandım. Yalova’yı da CHP almış. Bu da çok sevindirici. Bundan sonra da değişeceğini sanmıyorum. Bir de ilginç olan bir şey var. Elektriklerin seçim günü çok değişik yerlerde, çok değişik zamanlarda kesilmesi çok manidar. Bu sonuçları beklemiyordum.”