Cumhuriyet Halk Partisi’nde Şenol Yalı, Aladdin Öztürk ve Mustafa Bezbaş’tan sonra CHP Keşan eski İlçe Başkanı Avukat Ufuk Kanışkan da 17 Ağustos Cumartesi günü düzenlediğini basın toplantısı ile Keşan Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

CHP İlçe Lokali’nde gerçekleştirilen ve saat 12.30 sıralarında başlayan toplantıya; CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, CHP İlçe Sekreteri Serdar Dinçer, Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Aladdin Öztürk, Kanışkan’ın ailesi ve çok sayıda partili katıldı.

KOYUNCU: “SİYASETEN DE BENİM ÜSTADIMDIR”

İlk olarak konuşan CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, Kanışkan’ın, 1991 yılından bu yana partinin her kademesinde görev yaptığını, en son ilçe başkanlığı görevini de Kanışkan’dan devraldığını dile getirerek, “Kendisi ile çok güzel çalışmalarımız oldu. Beraber emek verdik. Kendisine bu süreçte de başarılar diliyorum. Siyaseten de benim üstadımdır, kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.                                                                                                                                                        

KANIŞKAN: “ÖZVERİ İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Koyuncu’nun ardından açıklamasına başlayan Ufuk Kanışkan,  ilk olarak, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere dikkat çekerek, “Halkımız yerel idarecilerini belirlemek için sandık başına gidecek. Bu seçimin ne denli önemli olduğu ortada. Ülkemizde yaşadığımız kabus, hukuksuzluk, işsizlik, eğitimde ve sağlıktaki düzensizlik, her defasında tekrarladığımız sıkıntılarımız, hepsi AKP hükümetlerinin eseri. Bu yerel seçimlerle AKP’den kurtulma ve halkın iktidarına ulaşma fırsatımız var. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek ve ilçemizde partimizin oy oranını arttırmak bizim görevimiz. Daha iyi bir Keşan için ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için bugün, bugünden önce görev alan herkes iyi niyetle ve özveriyle iyi işler yaptı. Yerel seçim öncesi aday adayı olarak yönetmeye talip olanlar daha iyi yapacakları için adayız diyorlar.  Biz Cumhuriyet Halk Partililer bu güzel şehir için, bu güzel ülke için, iyi niyetle, özveriyle çalıştık çalışacağız ancak bugün geldiğimiz noktada yeni bir heyecana ihtiyacımız var.  İyi için değil, daha iyi için değil en iyi için, sorunları bilen, çözümleri üreten bir kolektif yönetim anlayışına yönelmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

“KEŞAN’DA BİR YA DA BİRKAÇ İSİM DEĞİL, CHP BAŞARILI OLMUŞTUR”

Geçtiğimiz yıllarda Keşan’da yerel yönetimde başarılı bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı yaşandığının tartışmasız olduğunu dile getiren Kanışkan, sözlerine şöyle devam etti: “Bir ya da birkaç isim değil Cumhuriyet Halk Partisi başarılı olmuştur. Bu noktada bugüne kadar Keşan’a hizmet eden tüm belediye başkanlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu düşüncelerle yıllardır gerek siyasi gerekse sosyal alanda oluşturmaya çalıştığım birikimlerimle Keşan Belediye Başkanı Aday Adayı başvurumu yaptım. Bu onurlu görevde tercihin bizden yana olması halinde, yaşanabilir bir kent ortamı ve çağdaş bir belediye için, ilk koşulumuz katılımcı bir yönetim anlayışı olacak. Keşan’ı birlikte yöneteceğiz.” 

“ÖNCELİĞİMİZ NİTELİKLİ, YETERLİ VE EŞİT HİZMET ÜRETİMİ OLACAK”

Talip olduğu belediye yönetiminde, eşitlikçi, demokratik ve katılımcı bir yapıya ve anlayışa sahip olmayı kendilerine hedef edineceklerini dile getiren Kanışkan, Her konuda ve koşulda önceliğimiz her zaman olduğu gibi rant değil, nitelikli, yeterli ve eşit hizmet üretimi olacak. Kentte yaşayanları belediyenin asıl sahibi olarak gören bakış açısıyla yerel kamusal hizmetlerden eşitlik temelinde her kesimin yararlanmasını sağlayacağız. Belediye Meclisini bir bütün olarak yönetimde söz sahibi kılacağız. Kent Konseyi, mahalle muhtarları ve mahalle halkıyla öncelikleri belirleyip uyumla çalışacağız. Kente dair değerlere, kentsel dokuya ve çevreye yönelik zararları, kente karşı suç olarak görüp, gereğini yapacağız. Kamu yararı taşımayan yatırım ve harcamalar yapmayacağız. Her aşamada, yönetimin her kademesinde açıklık ve denetimi esas alacağız. Özellikle yoksul yurttaşların yaşadığı bölgelerde, kentsel dönüşümün siyasal ve sosyal bir dönüşüm olması gereğinden hareketle, bu bölgelerde kültür ve dayanışma noktaları oluşturacağız. Yaşlılarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için özel programlar geliştirerek sanat, el becerisi , spor yapmalarına olanak verecek, zamanlarını geçirecekleri sosyal alanlar oluşturacağız.  Engelliler için proje, uygulama ve hizmetlerde pozitif ayrımcılık yapacağız. Yerel ölçekte, çevre yönetimi ile ilgili etkin ve güçlü bir idari ve teknik yapı oluşturacağız.  Kentimizin önemli değeri olan Saros Körfezi’ni orada yaşayanların, oradan kazananların görüşleri, katkılarıyla şekillendireceğiz. Saros Körfezi’nde yer alan komşu alanlara (mücavir sahalara) hizmet götürülmesi yönünde tereddütsüz davranacağız.
Bu alanlardan halkın üst seviyede yararlanması için halk plajları ve buna bağlı donatılar oluşturacağız.
Şehrimizin sadece tarım alanında değil eğitim, sağlık, turizm alanlarında ilerlemesi için öncü ve yardımcı olacağız. Kentin sosyo-ekonomik yapısı, konumuna yakışan, yerel motifleri öne çıkaran etkinlikler düzenleyecek, kentimizin tanıtımı için var gücümüzle çalışacağız. Kentsel alt yapı, planlama ve imar süreçlerine dair konularda, trafik sorunun çözümünde bilim insanları ve üniversitelerle ortak çalışmalar yapacağız, meslek örgütleri ile eşgüdüm içinde bir çalışma tarzı benimseyeceğiz. Esnafımıza sahip çıkacağız.  On yılı aşkın süredir AKP hükümetlerinin güçlendirdiği AVM’lere karşı küçük esnafımızı ve tüketiciyi düşünen bir anlayışla mücadele edeceğiz.”
dedi.

“GÜN BİRLEŞME VE BÜTÜNLEŞME GÜNÜDÜR”

Türkiye’nin 10 yılı aşkın süredir AKP iktidarının “ayrıştırma, kamplaştırma ve ötekileştirme” siyaset anlayışının sonuçlarını yaşadığını söyleyen Ufuk Kanışkan, son olarak şunları kaydetti: Cumhuriyetimizin tüm kurum ve değerleri dönüştürülmeye çalışılıyor.  Bu derin siyasi travmadan yegâne kurtuluş yerel seçimlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu ve ilk genel başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Seçimlere bunun bilinciyle hazırlanmak zorundayız. Bugün burada beni yalnız bırakmayan, bu büyük ailede cumhuriyet değerleri için mücadele ettiğim tüm partililerime, bana güç ve destek veren başta eşim olmak üzere aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gün Cumhuriyet için, geleceğimiz için, Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşme ve bütünleşme günüdür.”