Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, dün yaptığı açıklamada, Karanlıkdere Mevkisi’nde TOKİ tarafından yaptırılan sosyal konutların 2. etap çalışmalarıyla ilgili verilen sözün üzerinden 1 yıl geçtiği halde henüz ortada bir şey olmadığını söyledi.

Kantar, sosyal konutlarda 2. etap çalışmalarının başlamasıyla ilgili 1 yıl önce söz verildiğini hatırlatarak, “Konutlar sosyal güvencesi olan vatandaşlara yönelik olarak üretilecekti. 1 yıl önce verilen sözler lafta kaldı. Her hangi bir gelişme görmedik. Konutları kim yapacak, kim ilgilenecek, nereye yapılacak? Ne yer tespiti yapıldı ne de başka bir çalışma. Vatandaşlar konuyla ilgili olarak bizden bilgi istiyor.” diye konuştu.

BU SÖZÜ VERENLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Sosyal konutlarda hakları olması rağmen konut alamayan mağdur vatandaşların bulunduğunu belirten Kantar, “Bu vatandaşlarımız ikinci etabın başlamasını bekliyorlar. Bu sözü verenlerden açıklama bekliyoruz. 2. etap başlayacak mı başlamayacak mı bilgi verilsin. 10 bin nüfusu olan mahallemizde vatandaşlarımız konut konusunda kendi bütçelerine göre yol çizecektir. Vatandaşlarımız bu konutlara ihtiyacı var. Konunun takipçiyiz. Asgari ücretle çalışan işçilerimiz var. Bu vatandaşlarımız 2. etaptan konut alacaklardır. Vatandaşlarımız kendi gelirlerine göre bir yaşam kurmuş. Ödemesi uygun olan konutlardan vatandaşlarımız yararlanacaktır. Ödeme konusunda sıkıntı olmaz.” şeklinde konuştu.