AYŞİN SEÇİL GEZER

Geçtiğimiz günlerde uyuşturucuya yönelik olarak düzenlenen operasyondan mahalle halkı olarak memnuniyet duyduklarını belirten Kantar, “Operasyonlar sık sık olsa da mahallede yapılan aramalarda her hangi bir suç unsuruna rastlanmıyor. Bu işleri yapan ya da mahallenin bazı bölgelerinde yaşayan vatandaşlar yaşananları farklı yerlere çekmek istiyorlar. Polis arkadaşlarımız üzerine düşen görevi yapıyor. Memnun olmayan vatandaşlar, polisleri zan altında bırakanlar var. Delilsiz hiçbir şey olmuyor. Evinde uyuşturucu madde bulunanlar tutuksuz yargılanıyor. Önümüzdeki süreçte ceza alacaktır.” dedi. 

YERE YIĞILANLARI GÖRÜYORUZ

Fikret Kantar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Keşan’da 11 mahalle var.  Bonzai bağımlısı olarak mahallede 2 elin parmaklarını geçmez. Hadi 20 kişi olsun diyelim. 10 nüfuslu mahallede 20 kişi. Ama diğer mahallelerdeki ve ithal yani dışarıdan gelen içiciler daha fazla. Diğer mahallelerdeki bağımlılar nasıl içiyor? Dışarı çıkmıyor mu? Bazen çarşıda yere yığılanları görüyoruz. Her nedense suçlu arandığı zaman Yenimescit Mahallesi öne çıkıyor. Ben de bundan rahatsızım. Baktığın zaman aradıkları kadar suçlu yok. Eskiden at arabalarıyla sabah erkenden çıkıp bulduğunu toplayanlar vardı, onlar torbacı oldu.” 

BONZAİ İÇEN CANINLA MÜCADELE EDİYOR

Kantar, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanlar neden bonzai içiyor bilmiyorum. Bonzai içen canınla mücadele ediyor. Bonzai öldürüyor, gençlerimiz uzak durmalı.”