Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, dün yaptığı açıklamada, havaların her geçen gün soğumasıyla birlikte vatandaşların kömür ihtiyaçlarının ön plana çıkmaya başladığını ifade ederek, “Keşan’daki kömür dağıtımları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da köylerden başladı. Bildiğim kadarıyla köylerdeki kömür dağıtımı bitmiş sıra Keşan merkeze geldi. En kötü ihtimalle önümüzdeki hafta içinde Keşan’daki kömür dağıtımlarının başlamasını bekliyorum” dedi.

DAĞITIMDA GEÇ KALINMADI

Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki görevli memurların canla başla çalışarak gerekli olan evrakları tamamladığını ve bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ettiklerini de ifade eden Kantar, “Keşan’ın mahallerindeki kömür dağıtımı önümüzdeki hafta başında başlar. Geçen yıl kömür dağıtımları daha geç başlamıştı. Özellikle benim mahallemdeki birçok aile şehir dışındaki işlerinden yeni yeni evlerine dönmeye başladı. Bu nedenle kömür dağıtımlarının bugünlerden sonra yapılacak olması daha uygun oldu” diye konuştu.

MAHALLEMİZDE YAKLAŞIK BİN 500 KİŞİYE KÖMÜR DAĞITILACAK

Havaların bu yıl daha erken soğumaya başladığını ve vatandaşların artık kömürlerin ne zaman dağıtılacağını daha sık sormaya başladığını da kaydeden Kantar, bu yıl Yenimescit Mahallesi’nde yaklaşık bin 500’e yakın aileye kömür dağıtımı gerçekleştirileceğini de bildirdi.

TOKİ KONUTLARI ÖNÜMÜZDEKİ MART NİSAN AYLARINDA TESLİM EDİLİR

Bir soru üzerine Karanlıkdere Mevkii’nde yaptırılan TOKİ Sosyal Konutları hakkında da konuşan Kantar, bu konuda daha önce de bazı açıklamalar yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu sosyal konutlar bence en erken artık önümüzdeki Mart ve Nisan aylarında dağıtılabilir. Çünkü daha kanalizasyonu bağlanmamış durumda. Bu durum konutların hak sahiplerine teslim edilmesinde en büyük sorun. Çünkü konutların ince işçiliklerinde sorun olsa bunlar insanlar evlerine geçtikten sonra da giderilebilir. Ancak kanalizasyonu bağlı olmayan evler altından birer kafes olsalar bile bir kıymetleri yok. Çünkü kanalizasyonu olmayan bir evde her türlü sıkıntı yaşanır”