AYŞİN SEÇİL GEZER

Kantar, şunları söyledi: “Gıda ve giyim yardımları yapılıyor. Bayramın yaklaştığı günlerde de ihtiyacı olan kişilere para yardımları yapılıyor. Ramazan daha başındayız ve yardımlar yavaş yavaş başlayacak. İhtiyacı olan kişilere bizler mahallenin seçilmişleri olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz.”  

GEREKEN YARDIMLAR YAPILIYOR

Keşan Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın sürekli yardım yaptığını aktaran Kantar, “Sosyal Yardımlaşmada her Çarşamba mütevelli heyeti toplanır. Ben de o heyetin içindeyim. Nakdi yardım ihtiyaçları bütçemize göre gideriliyor. Bazı evlerin tamiratları için de gereken yardımlar yapılıyor. Hiç kimse belediye ve Sosyal Yardımlaşma’nın yardım etmediğini söyleyemez.” dedi. 

KALICI ÇÖZÜM İSTİHDAMIN ARTTIRILMASI

Kalıcı çözümün istihdam olduğunun altını çizen Kantar, sözlerini şöyle noktaladı: “10 yıldır mahallenin seçilmişiyim; sürekli kalıcı çözümün istihdamın arttırılması olduğunu söylüyorum. Sezonluk işçiler de alınıyor; bu iyi bir şey. Örneğin; adam hurda topluyor, 1 yıl bir kurumda geçici işçi olarak çalışıyor. Hayatını aldığı maaşa göre idame ettiriyor. Bu işinden ayrılınca eski işine dönerken oldukça zorlanıyor.”