Keşan Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Siğilli Muhtarı Kadir Keçici ve Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Gözeri, dün yaptıkları ortak açıklama ile Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar’ın açıklamalarının doğru olduğunu ve tamamen katıldıklarını belirtirken, Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik’in dünkü yerel basında Kalfalar’a yönelik olarak yer alan değerlendirmelerine katılmadıklarını ve haksız bulduklarını söyledi.

GÖZERİ: “ÜZÜLDÜK”

Saat 11.30 sıralarında Keşan Atatürk Parkı’nda gerçekleşen açıklamada ilk olarak konuşan Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Gözeri, “Bayram Ali Kalfalar’ın yerel basına yaptığı açıklama ile bize destek vermesini Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik’in ‘herkes işine baksın’ diyerek eleştirmesine üzüldük.” dedi.

“BİZLERİ KULLANDILAR UMUTLANDIRDILAR”

Roman vatandaşların Keşan’ın en çok Siğilli ve Türkmen köylerinde bulunduğunu ve bu köylerde de insanların toprak sorunu olduğunu kaydeden Gözeri, “Bu hazine arazileriyle ilgili olarak bizleri yıllarca kullandılar ve umutlandırdılar. AK Parti eski İlçe Başkanı Hakan Çevikel hem köyümüze yaptığı ziyaretlerde hem de bizlere burada yaptığı açıklamalarda bu hazine arazisi toprakların en az 5’er dönüm olmak üzere topraksız vatandaşlara dağıtılacağı sözünü verdi. Bu söze tüm köylerde yaşayan topraksız vatandaşlarımız gibi ben de inandım. ‘Bu köylerimizde insanlarımız topraksız bunu hak ediyorlar. Bu topraklar onlara dağıtılacak’ diye açıklamalarda bulundular.” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ İÇİN SİYASET BİTTİ”

AK Parti için Siğilli ve Türkmen köylerinde siyasetin bittiğini ve son referandum seçiminde bu iki köydeki AK Parti oylarının aşağıya düştüğünü de ileri süren Gözeri, şöyle devam etti: “Roman camiası kullanılıyor. Kemik, Bayram Ali Kalfalar’a seslenerek ‘herkes işine baksın’ diyemez. Biz Roman camiası olarak Bayram Ali Kalfalar’ın ve yaptığı açıklamanın arkasındayız.” “GÖKÇETEPE GİBİ Mİ OLSUN İSTİYORSUN”

Son olarak Abdulllah Kemik’e seslenmek istediğini belirten Gözeri, “Sayın Kemik, Türkmen ve Siğilli köylerinde yaşanan hazine arazisi sorunu acaba sizin köyünüz olan Gökçetepe’deki gibi mi çözümlenecek? Sizin köyünüzdeki hazine arazilerini birileri gelip aldı, bizim köylerimizdekilerin de öyle mi olmasını istiyorsun, bekliyorsun.” dedi.

KANTAR: “NEDEN FERYAT FİGAN EDİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM”

Gözeri’nin ardından konuşan Yeni Mescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Kalfalar’ın açıklamasında hazine yerlerinin o köylerde yaşayan insanlara verilmesini istediğini ve bunda eleştirilecek bir şey olmadığını belirterek, “Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik, neden feryat figan ediyor anlayamıyorum.” diye konuştu.

Siğilli Muhtarı Kadir Keçeci de konuşmasında Kalfalar’a köylerindeki hazine arazilerinin bu köylerde yaşayan hak sahibi vatandaşlara dağıtılması yönünde yaptığı açıklama nedeniyle teşekkür etti.