Dün saat 06.00 sıralarında Mecidiye Belediye Binasında çıkan yangında, 1. kattaki 4 oda eşyaları ile birlikte kullanılmaz hale gelirken, 2. kata geçmeden söndürüldü. Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği tahmin ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Mecidiye Belediye Binası önünden geçen bir vatandaş bina içinde alevi görerek, bazı vatandaşlara haber verdi. Yangın haberini duyan bir vatandaş da saat 06.17 sıralarında Mecidiye eski Belediye Başkanı Recep Çınar’ı aradı. Çınar’ın itfaiye personeline haber vermesi üzerine yangına önce Mecidiye Belediyesi İtfaiye personeli tarafından müdahale edildi, Keşan Belediyesi İtfaiye ekibinden de takviye yardım istendi.

Erikli Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri alırken, 2 itfaiye ekibinin müdahalesi sonucu yangın üst kata sıçramadan söndürüldü. Belediyenin muhasebe odasından çıktığı öğrenilen yangın sonucu 1. kattaki 4 oda demirbaş ve evrakları ile birlikte tamamen yanarak kül oldu. Belediye Başkanlığı makam odası ise kısmen yanarak, kullanılmaz hale geldi.

Öte yandan, 2 personelin 7 Nisan 2014 Pazartesi gününü 8 Nisan Salı gününe bağlayan gece saat 01.30 sıralarına kadar çalıştıkları ve İl Özel İdaresine ve muhtarlığa dün teslim edilecek olan evrakları torbalayarak hazır hale getirdikleri öğrenildi. Ancak tüm evraklar yanarak kül oldu.

Dün ayrıca Edirne Belediyesi Yangın Uzman Ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme yaptı.

Mecidiye Belediyesi eski Başkanı Recep Çınar ise yangın boyunca ve sonrasında olay yerinde bulundu.

Yangından büyük üzüntü duyduğunu belirten Çınar, gelişmeleri şöyle aktardı:

“Saat 06.17 sıralarında bana bir ihbar telefonu geldi ve ‘Belediye yanıyor’ dediler. O anda ben de personelin gece çalıştıklarını bildiğim için ışık açık olabileceğini düşündüm ancak arayan kişi ‘yanıyor’ dedi. Ben 30 Mart’tan beri belediye binasına gitmediğim için hemen çalışanları aradım, itfaiyeye haber verdik ve 06.25 gibi de itfaiye müdahale etmeye başladı. İlk olarak ekmek dağıtmaya çıkan fırıncımız yangını görmüş ve bazı vatandaşları aramış. Bana da balıkçı telefon etti. Belki ilk anda aransaydım daha da erken müdahale edilirdi. Yangında 5 dakikanın bile çok büyük önemi var.”

Recep Çınar, İl Özel İdaresine de muhtarlığa da teslim edilecek bütün evrakların yandığını belirterek, “Teslim edilecekler ayrı bir kayıp, kalacaklar da ayrı bir kayıp. 18 yıllık belediyenin bütün çalışmaları o dosyaların içerisindeydi. Meclis, encümen kayıtları, alacak ve verecek kayıtları hepsi o dosyalar içerisindeydi. Şu anda içeride ne kalıp kalmadığını da bilemiyoruz. Arka tarafta eski bir arşiv var yangının geçmediği, orada kalanlar kurtuldu. Bir de Meclis Toplantı Salonu’nda birkaç çuval varmış onun içindekiler kurtulmuş.” dedi.