** Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, Keşan’a Ağır Ceza Mahkemesi kurulması talebi ile ilgili yazının Adalet Bakanlığı’na gönderildiğini bildirdi.

 

 

Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, kapatılan Keşan Kapalı Cezaevi arazisinin tasarruf hakkının Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’na verildiğini bildirdi.

Bakanlık’tan gelen ilgili yazının 17 Haziran 2014 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştığını belirten Ünüvar, arazinin Belediye’ye devredilip devredilmemesi konusundaki kararın da yine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tasarrufunda olduğunu kaydetti.

Tamer Ünüvar, arazinin bedelsiz devredilmesine ise sıcak bakmadığını ifade etti.

KEŞAN’A AĞIR CEZA MAHKEMESİ KURULMASI TALEP EDİLDİ

Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, Keşan’a Ağır Ceza Mahkemesi kurulması talebi ile ilgili dilekçenin de dün Ankara’ya gönderildiğini bildirdi.

Keşan’ın 2014 yılı nüfusunun 79.889 olduğunu ve Keşan’a en yakın Ağır Ceza Mahkemesi’nin Edirne merkezde bulunduğunu hatırlatan Ünüvar, “Edirne il merkezinin Keşan’a uzaklığı 110 kilometre. Keşan’a yakın çevrede bulunan İpsala’nın Edirne il merkezine uzaklığı 138 kilometre ve yine Enez’in Edirne il merkezine uzaklığı 178 kilometre. İpsala’nın Keşan’a uzaklığı 28 kilometre, Enez’in Keşan’a uzaklığı 68 kilometre, Tekirdağ’ın ilçesi olan Malkara’nın Keşan’a uzaklığı ise 18 kilometre.” dedi.

Tamer Ünüvar, bu anlamda; il merkezinin ilçelere uzaklığının yargılamalar açısından da mağduriyete sebebiyet verdiğini ifade etti.

Keşan’da yapımı devam eden adliye sarayının da mevcut haliyle Ağır Ceza Mahkemesi’ne uygun olduğunu dile getiren Ünüvar, “İlçenin coğrafi konumu, Enez, İpsala ve Malkara ilçelerine yakınlığı, ticari hayatın canlılığı hususları ile yeni bir adalet sarayının yapılıyor olması da gözönünde bulundurularak, ağır cezalık mevattan iş yönüyle birçok il ve ilçe Ağır Ceza merkezlerinden fazla potansiyele sahip Keşan’da Ağır Ceza Mahkemesi kurulması önem arz ediyor.” şeklinde konuştu.

Tamer Ünüvar, tüm bu gerekçeler gözönüne alınarak, Keşan’a Ağır Ceza Mahkemesi kurulması yönündeki talebin dün ilgili yazıyla Adalet Bakanlığı’na gönderildiğini bildirdi.

VEDA ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi 2014 yılı yaz kararnamesi ile Mersin Cumhuriyet Savcılığı’na atanan Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, veda ziyaretlerini de sürdürüyor.

Ünüvar’ın önümüzdeki günlerde Keşan’dan ayrılacağı öğrenildi.