05-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında kutlanan “Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” nedeniyle Keşan Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı etkinlikler sürüyor. Hafta boyunca sürecek etkinliklerin dünkü bölümünde Keşan’da bulunan çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilirken, saat 13.00’te de Anafartalar İlkokulu öğrencilerine uygulamalı seminer verildi.

Okulun 3-B dersliğinde toplanan öğrencilere önce trafik ve trafik güvenliğine ilişkin olarak slayt gösterimiyle de desteklenen bir sunum yapıldı. Öğrencilerin trafikle ilgili olarak yönelttikleri sorular görevli polis memurları tarafından cevaplandırıldı. Daha sonra hep birlikte okul bahçesine çıkıldı ve burada bulunan trafik araçlarının tanıtımı yapıldı. Tanıtımın ardından bazı öğrenciler motosiklete bazı öğrenciler de trafik otomobiline bindirilerek okul bahçesinde gezdirildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Anafartalar İlkokulu Müdürü Selçuk Cengiz, böyle kapsamlı bir trafik eğitimi almalarının küçük öğrenciler için çok faydalı olduğunu ifade ederek, Keşan Emniyet Müdürlüğü personeline çok teşekkür ettiklerini ifade etti.