Keşan Dörtyol Kavşağı yakınında, Londra Asfaltı’na cepheli arazilerin içinden geçirilmesi planlanan “yan yol konusunda itirazlarını ileten arazi sahiplerine, bu kez de “Başvurunuzu belediyeye yapın” cevabı geldi.

Sözkonusu yan yolun kamu yararı içermediğini ve kendilerini mağdur edeceğini, öte yandan proje için yasal prosedürün yerine getirilmediğini içeren dilekçelerini bir kez de e-posta yoluyla Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne gönderen arazi sahiplerine; Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Bilgi Edinme Birimi imzasıyla gönderilen e-postada; “Konu ile ilgili olarak projenin imara işlenmesi ile ilgili çalışmalarımızda son aşamaya gelinmiş olup, proje Keşan Belediyesi’ne gönderilecek olup, talebinizin imar ile ilgili olması nedeniyle talebinizi Keşan Belediyesi’ne iletmeniz gerekmektedir.”  denildi.

Arazi sahiplerinin 11 Nisan 2014 tarihli başvurusuna 18 Nisan 2014 tarihinde verilen bu cevap öncesinde ise, sözkonusu proje belediyeye sunulup onaylanmadığı halde, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, kamulaştırma çalışmalarına başlandığını bildirmişti.