Sonay CAN

5-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları Trafik Haftası nedeniyle dün bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’da gerçekleştirilen açılış programının ardından, saat 13.30’da da kortej oluşturuldu. Keşan Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi önünden başlayan kortej, Hastane Caddesi, Önder Caddesi ve İsmet İnönü Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Korteje; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mahir Sağlık, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Saadet Partisi Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zontul, Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Keleş, İtfaiye Müdürü Orhan Yamak ile diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı. Kortejin geçişi sırasında yolların trafiğe kapatılması ise vatandaşlarla sürücülerin tepkisine neden oldu. Trafiğin dakikalarca durmasına, sürücüler korna çalarak tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan korteje burada temsili bir trafik kurtarma operasyonu sunuldu.  Tatbikatta ilk olarak ağaca çarpmış araç sürücüsünün kaza sırasındaki hali yansıtıldı. Kaza yerine ilk 112 Acil Servis ambulansında görev yapan sağlık ekibi geldi. Ardından, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri kaza yerini güvence altına aldı. Keşan Belediyesi İtfaiyesi’nin de gelmesiyle, kaza kırım ekibi, otomobilde mahsur kalan kişileri aracı keserek kurtardı. Kazazedeler daha sonra ambulansa alınarak hastaneye sevk edildi.

Etkinlik kapsamında Atatürk Parkı yanındaki boşluk alanda ‘trafik’ sergisi açıldı. Burada Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri ile Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Karayollları ekiplerinin kullandığı araç gereç ve cihazlar gösterildi. Etkinlik, katılımcılara Keşan Belediyesi tarafından kuru pata ve meyve suyu ikramıyla sona erdi.