GİZEM GÖRÜR

ÇOCUKLAR KENDİLERİNDEN BAŞKA ÇOCUKLAR GÖRMÜYOR

Karma eğitimin 10 yıldır beklendiğini söyleyen Kantar, “Karma eğitimi biz yıllardan beri istiyoruz. Bunun bizim için daha faydalı olacağına inanıyoruz. 10 yıldır bunu gündemde tutuyoruz. Değişen bir şey yok. Roman çocukları aynı okullarda kamplaştırmak, kapatmak gibi bir şey oluyor. Çocuklar kendilerinden başka çocuklar görmüyor. Hayata dair bir şey görmüyorlar. İnönü'de ilkokulu okuyor, Atatürk’te ortaokulu okuyor. Liseye başladığında bambaşka bir kültür ile karşı karşıya kalıyor. Bu defa çocuk kendini farklı ve dışlanmış hissediyor. Hangi çağda yaşıyoruz? Böyle bir şey mi kaldı artık? Neden çocuklarımızı ayırıyorlar?” dedi.

KARMA EĞİTİM VARKEN BİZİM ÇOCUKLARDAKİ OKUMA ORANI DAHA İYİYDİ

Karma eğitim varken çocuklardaki okuma oranının daha yüksek olduğunu söyleyerek devam eden Kantar, “Geçmiş dönemlerde daha fazla çocuğumuz eğitim hayatına devam ediyordu. Ama şimdi bakıyorum çocuk okuldan çıkmış. Neden çıktığını soruyorum, hocanın olmadığını söylüyor. Yani tamam, Milli Eğitim en iyisini bilir. Eğitmenlerimiz en iyisini bilir ama çocuğun o ders için öğretmeni hasta veya raporlu ise, yerine başka bir öğretmen dersine girebilir, hiçbir şey yapmasa açın kitap okuyun diyebilir. Fakat çocuklar ders saatinde dışarıda geziyor, dersin boş olduğunu söylüyor. Bu olmamalı. Eğitim sistemi bu işte Türkiye’de. Karma eğitim varken bizim çocuklardaki okuma oranı daha iyiydi. Çocuklar bir şekilde bir yerlere geliyordu.” şeklinde konuştu.

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ İÇİN BİR TURNUVA DÜZENLEMEK İSTEDİK

Fikret Kantar, açıklamasını şöyle tamamladı:“Keşan’daki şehitlerimiz adına turnuvalar var. Bu yıl biz de mahallemizde bir komisyon oluşturduk. Mahalle büyüklerimiz, mahalle sakinlerimiz var. Düşündük taşındık, bizim mahallemizde de şehit ve gazilerimiz var. Biz bu gazilerimiz için bir turnuva düzenlemek istedik. Birinciye 2000 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye de 500 TL. Burada amacımız para değil teşvik. Zaten paradaki amaç bu miktarı şehit ailesine bağışlamaktır. Böyle olursa hem ilgi hem katılım artar hem de spora ilgi artar. Aman bu parayı biz kazanırsak bu şehit ailesine yardım ederiz düşüncesi ile turnuvalara katılım artacaktır.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ