HABER MERKEZİ

Kavaklık Restaurant’ta gerçekleşen yemeğin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın eşi Şengül Özcan tarafından Şeyh'e bir hediye takdim edildi.

Ardından Keşan Belediye Başkanı Özcan Keşan Belediyesi’nin çalışmaları ve Keşan’ı tanıtan yayınlardan oluşan bir çanta ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Helvacıoğlu da İpsala Pirinci ve Trabzon Ekmek Sahibi Muhammet Kılıç da üzerinde Katar yazan ekmekleri hediye etti.

Hediyelere teşekkür ederek bir açıklama yapan Katarlı Şeyh, şunları söyledi: “Öncelikle biz Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Açıkçası bir Türkiye’yi çok seviyoruz. Türk dostlarımız son zamanlarda Katar’a geldiler. Biz de onların ziyaretine karşılık bu teşekkür ziyaretini gerçekleştirdik. Bölgedeki fabrikaları ziyaret ettik. Bölgedeki 10-15 fabrika ile anlaşmalarımız olacak. Onlarla Katar’da işbirliği yapacağız. Anlaşmak istediğimiz fabrikaları ziyaret ettik. Onlarla tanıştık. En yakın zamanda onlarla Katar'da Doha'da ve başka şehirlerde iş yapacağız ve fabrikalar kuracağız. Geldiğimizde gördük ki Türkiye’deki üretim kaliteli Üretim kalitesinin yüksek olması bizim için bir avantaj. Türk işadamları ile büyük işler başaracağız. Türkiye’nin farklı alanlarında ürettiği ürünlerin kalitesi kendisini ispat etmiştir. Bu ürünler Katar’a kadar geldi. Biz Türkiye’nin ürettiği ürünlerden çok memnunuz. Bu ürünleri Katar’da da üretebilmek için buradaki fabrikalarla anlaşmak için geldik. Biz açıkçası  Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Kendisine uzun ömürler diliyoruz. Kendisine her alanda başarılar diliyoruz. Biz Erdoğan’ı çok seviyoruz ve onunla birlikte güzel işler yapacağız. Türk halkına da yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz. Hep kardeş olduk kardeş de olacağız. Türk halkı, Türkiye devleti ve Türkiye Cumhurbaşkanının gösterdiği davranış ve yanımızda durduğu ve verdiği destekleri hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız da. Bunun için de teşekkür ediyoruz. Biz tarih boyunca Türk halkı ile kardeşiz ve her zaman kardeş olarak kalacağız. Biz tarihle bir aradayız. Tarih bunu yazıyor. Hepinize teşekkür ediyorum”

Katarlı ve Türk işadamlarından oluşan heyet daha sonra Keşan’daki bazı fabrika ve işyerlerini de ziyaret etti.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da ziyaretin önemli bir ziyaret olduğunu belirterek şunları söyledi: “Katar iş heyeti bugün Keşan’da idi. İstanbul’dan başlayan ziyaret Malkara, Keşan, Uzunköprü ve Edirne üzerinden devam ediyor. Gıda sektörü üzerindeki işletmeleri ziyaret ettiler. Başlarında bugünkü Katar Emiri'nin amcası Bay Şeyh Faisal Bin Qassim Bin Fasial Bin Thani Bin Qassim Bin Mohamed Al Thani de aramızdaydı. Bu ziyaretin sebebi yapılacak olan işbirliğinin Türkiye ile Katar arasındaki işbirliği konusunda gelişmeleri sağlamak. Bizler için sevindirici, Katar gibi dünyanın en zengin ülkesinin Türkiye ile işbirliği yapmaları ve son günlerdeki Katar-Türkiye arasındaki işbirliğinin gelişmesi çok önemli. 15 Temmuz’dan sonra bize karşı olan tutumları ve dünyadaki son gıda krizinden sonra bizim de Katar’ın yanında duruşumuz, karşılıklı çok ciddi destekler oluştu. Bu da Katar iş heyetinin Türkiye’ye olan ilgisini arttırdı. Şu anda Katarlıların ekonomik anlamda durumları ortada, döviz artışları ortada o yüzden de bizim bölgede yatırım yapmak istiyorlar. Hatta orada bir üyemizin Katar'da yatırımları başlamak üzere, üyemiz Katar'da Tavuk Çiftliği kuruyor. 2 genç girişimci kardeşimiz şu sıralarda yatırıma başladılar orada. Onlar burada biz orada karşılıklı yatırımları yapmak istiyoruz. Onların ilgisini çeken bir Trakya bölgesi var. Su var, gıda var, Tekirdağ Limanı’nın bitecek olması, Hamzadere Bölgesi’nin sulu tarıma geçmesi, Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçecek olması, yeni dünyada tarımın çok kıymetlenecek olması Katarlıları da heyecanlandırıyor. Bu heyecanı bizler de yaşıyoruz. Bugün kendilerine ev sahipliği yaptık. Kaymakamımız, belediye başkanımız işadamlarımız ev sahipliği yaptık. Kendilerini uğurladık, Keşan’dan memnun ayrıldılar. Keşan’da da çeşitli işyerlerini ziyaret ettiler. 20’ye yakın işletme geziyorlar. Benim düşünceme göre 3-4 firmayla anlaşma yapacaklarını tahmin ediyorum. Bu ziyaret bölgemiz için bir kazanç. Hamzadere Barajının katkısı da tarımda iki ürün almamızı ve gıda hammadde girdisinin artışını sağlayacak. Dünyada gıda, su enerji çok kıymetli oluyor. Bunu Katarlılar da dünyada fark edecek. Biz de bunun kıymetini bilmeliyiz. Toprağa alın terinden çok akıl teri koymalıyız. Bunu hep söylüyoruz. Planlı tarımın geleceği bence çok önemli. Başarılı bir yolculuğumuz var, bu bölgede biz beraberlik içinde olursak yarınlara bölgemizi hazırlayacağız görünüyor"