HABER MERKEZİ

Yeni imar planlarında dengesizliklerin ve haksızlıkların olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, beş katlı bir binaların yanlarındaki evlere üç kat imar planı belirlenmesinin haksızlık olduğunu söylediler. Önceki zamanlarda, mahalle sakinlerine verilen sözlerin, 30 yıl geçmesine rağmen hala tutulmadığını dile getiren mahalle sakinleri, “Babalarımıza verilen sözler tutulmadı, biz göremedik, torunlarımız da göremeyecek.” şeklinde konuştu.

GİTSİNLER BAŞKA ŞEHİRLERDEKİ İMAR PLANLARINI İNCELESİNLER

Mahalle Sakinleri adına bir açıklama yapan Fethi Aldanmaz, şunları söyledi: “Yetkililer gitsinler, başka şehirlerdeki imar planlarını incelesinler. İmar planı nasıl yapılır öğrensinler. Bir görseler dudakları uçuklar. Biz sadece mahallemizdeki 30 yıldır gerçekleşen olaylardan dolayı doğan mağduriyetimizi dile getiriyoruz. Bize dediler ki, ‘Size kat yok.’ Mehmet Gemici zamanında yarın öbür gün imar geldiğinde bize kat sözü verilmişti. Bunu hatırlatmak istiyoruz. Maalesef bu imar planlarında da bize kat verilmedi. Babalarımıza söz verilmişti, tutulmadı. Torunlarımız için de tutulmayacak. Beş katlı binaların yanında, eski yıkık dökük evler var. Soruyorum. Beş katlı apartmanların yanlarındaki evlere neden 3 kat veriliyor. Neden o evlere de beş kat verilmiyor. Fotoğraflardan da net anlaşılacağı gibi, beş katlı apartmanların yanındaki evlere 3 kat imar planı belirlenmiş. Bu hiç adil değil.”

YENİ İMAR PLANINI PROTESTO EDİYORUZ

30 yıldır bu imar planlarını beklediklerini, fakat sonunda hüsrana uğradıklarını belirterek açıklamasına devam eden Fethi Aldanmaz, “Kayalı Mahallesindeki yeni imar planını protesto ediyoruz. Biz bu plana itiraz ediyoruz. İmza kampanyamızı da başlattık. Bizim burada kat mağduriyetimiz var. 30 yıldır biz bu planı bekliyorduk. Bir 30 yıl daha beklememiz mi gerekiyor? Yukarıdaki Belkoop’a 20 30 katlar verildi. Burada bizim tarlalarımız vardı. Bizlerden ucuza yerlerimizi aldılar, imara açtırdılar. Bu kişiler kim herkes biliyor. Açıklansın. Oralara imar verildi fakat Keşan’ın içine neden 30 yıldır verilmedi? Oralar 20-30 kat olurken, bize neden 3 kat? Biz Atatürk’ün torunlayız? Bu meclis, bu komisyon, Atatürk’ün torunlarından intikam mı almak istiyor? Sonradan imara açılan yerlere 30 kat verip, bizlere 3 kat verilmesini kabul etmiyoruz.” dedi.

SİZ BİZDEN İNTİKAM MI ALIYORSUNUZ?

İmar planlarında haksızlıkların olduğuna vurgu yapan Aldanmaz,“Aşağıda yağ fabrikasının olduğu yere 7 kat ada diye bina yaptılar. İsim vermiyoruz. Bunun tam yanında bir mahalle sakinimizin yeri var, ama tam yanında, 2 kat verildi. Bu nedir? İki bina bitişik durumda. Bunda art niyet aramamak mümkün değil. Rantçılar insanlardan parça parça topluyorlar, sonra bu insanlara 30 kat imar izini veriliyor. Yahu siz bizden intikam mı alıyorsunuz? Biz bu planlardan memnun değiliz. Biz beklenti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

BÖYLE ÇARPIK BİR MAHALLE GÖRDÜNÜZ MÜ?

Aldanmaz, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Geçenlerde 2 numaralı minibüse bindim, sanayinin üstündeki yollar mis gibi. Her yer dört dörtlük. İmrendim. Sonra mahalleme döndüm. Alıcı gözüyle kendi mahallemi bir inceledim. İçim acıdı. Sanki ayrı bir ülke mahallemiz. Siz hiç böyle çarpık bir mahalle gördünüz mü? Diğer mahalleler on numara beş yıldız. Bizi neden böyle yaşamaya mahkum ediyorlar? Biz Atatürk’ün torunları olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ