Sonay CAN

 

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, dün, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Saat 11.45 sıralarında başlayan görüşmede, Keşan’ın dinamik bir örgüt olduğunu kaydeden Değirmendereli, kayyum heyetine görevinde başarılar dileyerek şunları söyledi: “Şimdiye kadar CHP Keşan İlçe Örgütü’nde arzu etmediğimiz bir şeyleri yaşadık. Bunu en iyi şekilde sonuçlandırmak üzere kayyum heyeti oluşturuldu. Ufak tefek tamiratlara ihtiyaç olacak gibi görünüyor. Örgütümüz geçen yerel seçimlerde yaptığı çalışmayla, belediye başkanlığını yine partimize kazandırdı. Önümüzde cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var. Bu seçimlerde partimizin herkesi kucaklayan bir biçimde çalışma göstermesi bizi başarıya götürecektir. Bu çerçevede de göreve atanan arkadaşlar da kırgınlıkları giderip, cumhurbaşkanlığı seçimine daha dinamik bir biçimde gidilmesini sağlayacaktır. Tüzüğümüze göre kayyum heyetinin 30 günlük süresi var. Bu sürede seçime giderek yeni bir yönetim oluşturmamız gerekiyor. Sayın Erdoğan Gümülcineli, partinin derinliklerinden gelen bir isim. Diğer arkadaşlarımız da partinin değişik kademelerinde görev yapmış kişiler. Kendilerinin başarılı olacaklarına inanıyorum. Kendilerine her türlü desteği yapmaya hazırım.”

GÜMÜLCİNELİ: HERKESİ KUCAKLAYIP BÜTÜNLEŞTİREN BİR DAVRANIŞ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ!

Daha sonra söz alan Gümülcineli, Değirmendereli’ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kayyum heyeti olarak bu kısa süreye çok işleri sığdırmaya kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan Gümülcineli; “Herkesi kucaklayıp bütünleştiren davranış içerisinde olacağız. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yetkilerimiz doğrultusunda, ihmal etmeden tüm arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerine partimizi elbirliğiyle götüreceğiz. Herkese eşit biçimde davranacağımızın bilinmesini istiyoruz.” dedi.

“NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ CEZALARI BEYENDİK’TEKİ İTİRAZLARIN HAKLI OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Gümülcineli daha sonra sözü Beyendik’te seçim sürecinde yaşanan gelişmelere getirdi.

“Beyendik’te seçim öncesinde de gündeme gelen, yanlış adres kayıtlarıyla seçmen kaydettirildiği yolundaki iddiaların gerçek olduğu kanıtlandı. Bu durum resmi makamlara şikayet edilmişti. İlgili makamlar bu iddiaları kesinlikle reddettiler ama bugün geldiğimiz noktada Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü, kolluk kuvvetlerinin yaptığı araştırmada, seçmenlerin yanlış beyanlarından dolayı 875’er Lira para cezası verdi. Bu durum, yapılan itirazların doğru olduğu gerçeğini gösterdi. Eğer böyle bir durum olmasa, Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü bu cezaları neden uygulasın? Bu konuda, ilgili olarak tüm makamların dikkatini çekmek istiyorum. Kamuoyu vicdanında bu seçimler geçersizdir. Bu süreç nasıl işler bunu bilemiyorum. Ancak bu konuda girişimleri yapacağız. CHP olarak üzerimize düşen görevi yapacağız.”

DEĞİRMENDERELİ: HAKİMLERİN KORKULARI VİCDANLARININ ÖNÜNE GEÇTİ

Daha sonra söz alan Değirmendereli, konuyla ilgili olarak hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi. Kolluk kuvvetlerinin, bu seçmenlerin bu adreslerde oturmadığını tespit ettiği halde, Keşan İlçe Seçim Kurulu’nun bu konuyu dikkate almayıp, bu kişilerin seçime katılmalarına izin vermesinin büyük bir hata olduğunu kaydeden Kemal Değirmendereli, “Herkesi tatmin edecek bir sonucun ortaya çıkması önemli. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Yasası ile hakim ve savcılar artık hükümetin personeli haline gelmiştir. Hakimlerin korkuları vicdanlarının önüne geçmiştir. Bu kararları veren hakimleri de yadırgamamak gerekiyor ama bugünkü karar hukukun çürüdüğünün göstergesidir.” dedi.

Açıklamaların ardından ziyaret sona erdi.