Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Yağmur Suyu Kanal Projesi kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları tamir edeceklerini, sıfırdan asfalt yapılmasının ise önümüzdeki sezona kalacağını bildirdi.

 

PLENT BAKIMDA

Yolların onarılmasıyla ilgili gerekli çalışmalara başlayacaklarını belirten Özcan, Ancak asfalt plentinde bazı problemler oldu. Bazı parçalar ve kazanların yerleri değişiyor. İzmir’den bir firma asfalt şantiyemizin bakımlarını yapmaya devam ediyor. Ayrıca havaların yağışlı gitmesi çalışmalarımıza engel teşkil ediyor. Tamirat bittikten sonra işe koyulacağız.” dedi.

SIFIRDAN ASFALT ÖNÜMÜZDEKİ SEZON YAPILACAK

Yağmur Suyu Kanal Projesi’nin kazı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Kurtuluş Caddesi’nde Cumhuriyet Meydanına kadar bu kazı çalışmaları devam edecek. Buradan sonra İki Minareli Çarşı Camii önünden Paşayiğit Caddesi üzerinden Orduevi’ne kadar kazı çalışmaları yapılacak. Diğer yandan Aşağı Zaferiye Camii’nin önünden Halkbank Keşan Şubesi’ne kadar gelinecek. Bu söylediğimiz alanlarda kazı çalışmalarının ardından zeminin oturması için, sıfırdan asfalt yapılması önümüzdeki sezona kalacak. Bu yıl tamiratlarını yapacağız. Yağmur suyu şebekesini kurduktan hemen sonra sıfır asfalt yaparsak, ola ki teknik bir aksaklıkta yeniden asfaltı kesmek zorunda kalacağız. Bir de çökme oluyor. Bu sorunları yaşamamak için ve sıfırdan asfalt yapmak için 1 yıl daha sabredeceğiz.”

GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ

Özcan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Yolların sıfırdan asfalt yapılması konusuyla ilgili olarak büyük firmalar ile görüştük. Tamiratların ardından düzgün asfalt yapımına başlayınca yolları kazıyan makineler ile yolları temizleyerek sıfırdan asfalt yapacağız. Bu konuda gereken her şeyi yapacağız.”