AYŞİN SEÇİL GEZER

Dernek adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Saygın Görür, yapımına başlayan merkez ile ilgili şu bilgileri verdi: “KE-HAYKO olarak ilk derneği kurduğumuzda böyle bir yer bizim aklımızdaydı. Uzun süre araştırmalar yaptık, araziler araştırdık. Maddi nedenlerden kaynaklı kendimiz dernek olarak bir yer sağlayamadık. Bu araştırmaları yaparken, Cengizhan Bey ile iletişime geçtik. Daha sonrasında Mehmet Özcan ile görüşmeye gittiğimizde bu konuyu açtık. Sağ olsun bizi kırmadı. Bu alanı bize uygun gördü. Burayı yapmak için de malzeme gerekiyordu. Çit, taban ve palet gibi. Malzemeler ile ilgili de Tuanna Metal’den Fahrettin Yücel ile görüştük. Fahrettin Bey hayvanlara hizmet etmek bir ibadettir, dedi bizlere. Ne kadar alan için istiyorsanız bizim için fark etmez diyerek her şekilde yardımcı olacaklarını ilettiler. Tuanna Metal’in personelleri geldi. Bize bu konuda yardımcı oluyorlar. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Fahrettim Bey’e özellikle teşekkür ediyorum. Bunlara ek olarak sanayiden esnaflar ile görüştük. Onlarda palet gibi malzemeler konusunda bize yardım edecekler. 3-4 gün içerisinde burasını aktif hale getirmeye çalışacağız.”

AMACIMIZ BURAYI SADECE TEDAVİ MERKEZİ OLARAK KULLANMAK

Barınağın sokak hayvanlarının kalıcı yuvası olmayacağının altını çizen Görür, şöyle devam etti: “Burayı kurma amacımıza gelince, buraya köpekleri getirmek değil. Bundan korkuyoruz, burada bir şey olduğunu görünce kapının önüne köpekleri bırakılma olaylarından çekiniyoruz. Amacımız burayı sadece tedavi merkezi olarak kullanmak. Sosyal medya üzerinden bizlere kedi veya köpek yaralı haberleri geliyor. Biz de bu hayvanları alıp evlerimizde bakıyoruz. Evlerimizde 5 köpek, 10 kedi gibi sayısı belli olmayan yardıma muhtaç hayvanlara bakan arkadaşlarımız var. Dışarıda yaralı olan yer sağlayamadığımız için kaybolan hayvanlar oluyor. Böyle bir yere sahip olduktan sonra kulübeler koyup ayrı bir yer açıp orada bekletmeyi düşünüyoruz, tedavi süreci başlayana kadar.”

BAĞIŞLARA İHTİYACIMIZ VAR

Vatandaşlarında ziyaret ve desteklerini beklediklerini ifade eden Saygın Görür, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Uzunluk 29 metre, en ise 10 metre. 3 ayrı bölme yapmayı planlıyoruz. Ortayı büyük tutmayı düşünüyoruz. Orası köpeklerin yaşam alanı tarzında olacak. Arka tarafa da yavru köpekleri koyacağız. Ön tarafa da sahiplendirmeye hazır olan köpekleri koymak istiyoruz. Aynı zamanda burası halka açılsın. Cennet Bahçesi’ne koşuya çıkan, yürüyüşe çıkan insanlar köpekleri sevsin. Çocuklarını getirsin. Ek olarak çabamızı görerek mama yardımı yapar, bağış yapar. Çünkü bağışlara ihtiyacımız var.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ