6 Ocak 2015 tarihinde kurulan ve bugüne kadar kendi içinde eğitim çalışmaları sürdüren KEDAK, 14 ve 21 Mayıs 2016 tarihlerinde EDAK’la ortaklaşa olarak Keşan’da düzenlediği teorik eğitim faaliyetlerinin ardından, 25-26 Haziran 2016 Cumartesi Pazar günleri de Edirne’de EDAK’ın verdiği lojistik, ekip oluşturma ve enkaz arama kurtarma pratik eğitimine katıldı.

25 Mayıs 2016 öğlen saatlerinde, arama kurtarma çalışmaları sırasında kullanılan malzemelerin tanıtımı ve ekip oluşumu eğitimlerinin ardından başlayan enkaz içi arama kurtarma eğitimi, aynı gece de devam ederek, 26 Mayıs 2016 sabahına kadar sürdü. Eğitimin ardından ise EDAK ve KEDAK yönetici ve üyeleri, çalışmanın değerlendirmesini yaptı.

EDAK Eğitim Sorumlusu Metin Kuş ile diğer EDAK yetkilileri tarafından verilen ve EDAK Başkanı Zeki Çağlar’ın da izlediği eğitime, KEDAK Başkanı Cengizhan Aktan ile KEDAK Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Gürsel, Muammer Taşkıran, Mücahit Erdoğan, Aytekin Eliüs, Gamze Özkan, KEDAK üyeleri Ezgi Engin, Deniz Ceylan, Ayhan Altındiş, Selda Altındiş, Eylem Gürel, Osman Coşkun, Gülden Yumuşak, Gökhan Yumuşak, Murat Çevrim ve Murat Yalçınkaya katıldı. Eğitimin bir bölümünde de UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) tarafından, kazazedeye ilkyardım uygulaması gerçekleştirildi.

KEDAK Başkanı Cengizhan Aktan, teorik eğitimlerin ardından pratik eğitimlere geçildiğini belirterek, “Bilindiği gibi, Saros Körfezi birinci, Keşan ikinci, Edirne üçüncü derece deprem bölgesi. Marmara Bölgesi ve İstanbul için de ciddi uyarılar var. Dernek olarak amacımız öncelikle halkımızı deprem konusunda alınacak önlemlerle ilgili olarak bilgilendirmek, ayrıca da deprem ve benzeri afetlerde müdahalede bulunacak ekipler hazırlamak. Bu amaçla da öncelikle gönüllü üyelerimize, teorik ve pratik eğitimler aldırıyoruz. 25-26 Haziran’da yapılan eğitim, katılan arkadaşlarımız için önemli bir kazanım oldu. 17 yıllık deneyime sahip EDAK’ın bu kadar yakınımızda olması bizim için büyük bir şans. Derneğimizin oluşumu konusunda da başından beri desteklerini esirgemediler ve şimdi de eğitimlerimiz için destek oluyorlar. Bu nedenle, başta EDAK Başkanı Zeki Çağlar, EDAK eski başkanı Serhad Ceylan, EDAK Eğitim Sorumlusu Metin Kuş olmak üzere EDAK’ın tüm yönetici ve üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.