HABER MERKEZİ

Edirne Valisi Özdemir'in, köylerdeki doğal yapıların bozulmayacağı ve yeraltı sularının kalitesinin arttırılmasının amaçlandığı doğal arıtma tesislerinin kurulmasıyla ilgili olarak, Edirne İl Özel İdaresi ile Çevre Koruma Vakfı tarafından ortaklaşa geliştirilen proje ile sağlanan 252 bin TL'lik kaynak kapsamında, bu tesisin Gökçetepe Köyü'nde de kurulacak olmasıyla ilgili açıklamanın, son derece sevindirici olduğunu belirten Kemik, "Bu bir emektir ve bu emeğin karşılığında teşekkür bile az. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ayrıca, Gökçetepe ile Çeltik köylerini birbirine bağlayan bir arazi üzerindeki dereye yapılan köprü nedeniyle de, özellikle Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural'a teşekkür ederim. Kendileri bu konuyla yakından ilgilendi." şeklinde konuştu.

SIKINTIYI ÇEKEN KÖY MUHTARLARIDIR

Abdullah Kemik,  Gökçetepe ve Sazlıdere köylerinde yaşanan en büyük sorunun imar olduğunu dile getirerek, "Ancak bu sorunla ilgili bir adım atılmadı. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Tüm STK'lar ve muhtarlıklar olarak işbirliği içerisinde bu sorunu çözmek için nereye gidilecekse gideriz. Bu sorunun, artık Keşan ya da Edirne'de çözülecek bir sorun olmadığı anlamına geliyor. Şuanda ne yapılacağını bilmiyoruz. Burada asıl sıkıntıyı çeken köy muhtarlarıdır. Bu nedenle, en kısa sürede sahillerdeki kooperatifler ile birlikte, son edindiğimiz bilgiye göre, yetkinin verildiği Kültür ve Turizm Bakanlığı'na giderek çözüm almalıyız. Bu fikirleri şahsım adına değil, tüm köy halkı adına söylüyorum. Bu konuda hemen hemen her gün 20-30 kişi soru soruyor." açıklamalarında bulundu.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANMALI

Dere ıslahları ile ilgili de bazı sorunlar yaşandığını belirten Kemik, şöyle konuştu: "Daha önce başlanan ve yarım bırakılan dere ıslahı çalışmaları var. Buralarda çalışmalar tamamlanmalı ve denize herhangi bir kanalizasyon akmaması gerekiyor. Gökçetepe'de dere ıslahının yine ihalesi yapılmalı ve tamamlanmalı."

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ