Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, dün yaptığı açıklamada, 27 Eylül 2016 tarihinde Sazlıdere Köyü Muhtarı Mehmet Kantor, Çamlıca Köyü Muhtarı Arif Büyükyatıkçı ve Pırnarköy Muhtarı Nevzat Durgun ile birlikte Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy’a gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi verdi.
Kemik, 24 Haziran’da Sazlıdere ve Gökçetepe köyü arasındaki ormanlık alanda çıkan yangından sonra hem bölgeye yapılacakları öğrenmek hem de teşekkür amaçlı bölge müdürünü ziyaret ettiklerini söyleyerek, “24 Haziran’da Sazlıdere ve Gökçetepe Köyü arasındaki ormanlık alanda çıkan yangından sonra oluşabilecek bölgede yanan arazinin temizlenmesi ve ondan sonraki yapılacaklarla ve planlamalarla ilgili orman bölge müdürüne bir teşekkür ziyareti yapmak istedik. Oradaki gelişmeleri planları birinci ağızdan öğrenelim istedik. Dün(önceki gün) itibariyle yaptığımız ziyaret bazı konuların aydınlanması açısından çok iyi oldu. Yangından sonra çıkabilecek dedikodularında önüne geçilmiş oldu. Yanan bölgelerin birilerine verileceği gibi bir konunun kesinlikle olmadığını bölge müdürümüz üzerine basa basa söyledi. Orman bölge müdürümüz, bölgeye kızılçam ekileceğini ve bu tohumlarında şuanda hazır olduğunu söyledi. Bizde gerçekten bunları duymaktan memnun olduk. Çıkan dedikodularda oraların ceviz veya badem olarak birilerine verilmesi veya satılması gibi durumlardan söz ediliyordu.” dedi.
KENDİSİNDEN TATMİN EDİCİ BİLGİLER ALDIK
Bölgede ki yanan ağaçların çok ivedi bir şekilde temizlenip kalanlarının da kâğıda dönüştürüldüğünü bölge müdüründen öğrendiklerini aktaran Kemik, “Günümüz teknolojisiyle bu çok hızlı bir şekilde yapıldı. Geçmişteki gibi olsa bölgenin temizlenmesi 10 yıllar sürerdi.  Ayrıca şube müdürümüzle görüştüğümüzde bölgeye bal ormanları kurulmasıyla ilgili planlama yaptıklarını bunları kısa süre içinde Ankara’ya göndereceklerini öğrendim. Belirli bir kısmın bal ormanı yapılabileceği söylendi. Şu anda Gökçetepe’de faaliyet gösteren arıcılar arılarını bırakıp gidiyor. Fakat bal ormanı gibi planlı bir faaliyet olsa bütün herkes açısından faydalı olacak diye düşünüyorum. Arıcılık ve bal konusunda çok bir bilgim yok fakat bu şekilde bir planlamanın, projenin ve bal ormanının olması hem bölgemize fayda sağlayacak hem de sahilde düzensiz bir şekilde yapılan arı konaklamalarının önüne geçecektir. Bölge müdürümüz inanılmaz derecede ilgili, bölgemizle ilgili her konuya hâkim biri. Yangın sürecinde de sürekli bölgemizde bulundu. Sayın Refik Bey’e ben burada basın huzurunda teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımla birlikte ziyaretimizde kendisinden tatmin edici bilgiler aldık. Ayrıca müdürümüz köy kıyılarında çıkabilecek yangınlar dolayısıyla bunları tetikleyebilecek ürünlerin, buğday gibi ekilmemesi konusunda da bir temennide bulundu. Oradaki ormanı koruyanın köylüler olduğunu ifade etti. Ben de köydeki vatandaşlarımıza bölge müdürümüzün tavsiyelerini ileteceğim. Bunun sıkıntısını bu yılki yangında gerçekten çektik. Bölgemizde ekilen ürün ayçiçeği olmasaydı yangının büyüyerek diğer bölgelere de gitme şansı çok yüksekti. Bu yüzden buradan diğer köy ve beldelere de tavsiyem, planlı bir şekilde ekim yapılmasıdır. Bilinçli bir yapılanmanın yangının %50 ihtimalle önüne geçeceğini düşünüyorum.”  şeklinde konuştu.
Abdullah Kemik, son olarak şunları söyledi: “Bölge müdürümüzden tatmin edici bilgileri arkadaşlarımla birlikte aldık. Bölge müdürümüz her zaman Keşan’la, Keşanlıyla, ormanla birlikte olduğunu bizlere iletti. Bir telefon kadar yakın olduğunu söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah yanık sahalarla ilgili planladıkları, uygulamaya geçirdiklerinde, bizlerinde desteğiyle en kısa sürede başarıya ulaşırız.”