Bir süre önce Vali Özdemir’in yangın vesilesiyle Sazlıdere Köyü’nü ve sahilleri gezip görme imkânı bulduğunu belirten Kemik, “Ziyaretimiz hem hoş geldin maksatlı hem de sıkıntılarımızı dile getirdiğimiz bir ziyaret oldu. Sahillerdeki Gökçetepe, Sazlıdere ve Mecidiyede’ki en büyük sıkıntıların başında içme suyu geliyor. Daha önce Çokal barajından ihalesi yapılan ve sahil bölgelerine yani Gökçetepe’ye kadar olan hattı kapsayan suyun akıbetini ne zaman gelebileceğini sorduk. Ayrıca yol durumu, çöp sorunuyla ilgili valimizle görüştük. Diğer muhtar arkadaşlarımızda sıkıntılarından bahsetti. Ama en büyük sorun Gökçetepe, Sazlıdere, Mecidiye’de kapalı olan imar ve su sorunudur. Su sorunu sahillerde git gide büyüyor. Bu konu çok kötü durumlara gelmeden önce neler yapılabilir. Bunları Vali’mizle istişare ettik.” dedi.

EN ÇOK SIKINTIYI ÇEKENLER MUHTARLAR

İleriki süreç için önemli olanın imar durumu olduğunu söyleyen Kemik, şöyle devam etti: “Kapanan imarın ivedi bir şekilde yapılması lazım. İmarda gördük ki gerçekten sıkıntılı bir süreçteyiz. Sıkıntılı süreç derken, bu konuda birilerinin artık taşın altına elini koymasını istiyoruz. Bu böyle gitmez. Bir şekilde buralar imara açılmış ve tekrar kapanmış. Akıbeti ne olacak? Kimse demiyor ki imar konusunda şu yapılacak veya bu olacak. Biz artık birilerinin yol göstermesini ve bu konunun çözülmesini istiyoruz. Yıllar boyu böyle sürecek değil. Biz İl Genel Meclis üyelerine de söyledik. Bu işin takipçisi olun gerekirse Bakanlığa kadar gidelim. Burada o bölgede en çok sıkıntıyı çekenler muhtarlardır. Neresinden tutsak karşımıza bir sorun çıkıyor. Ormanların içerisinde çöpler bir tarafta, sahillerde kötü bir görüntü var. Buraların artık el atılıp imarda geldikten sonra güzel bir yapılanma olmalı. Yolların açılması gerekiyor.”

VALİMİZİ AYRICA TEŞEKKÜR ETTİK

Gökçetepe ve Sazlıdere arasındaki stabilize yolun, Valinin söz verdiği gibi bitmek üzere olduğunu kaydeden Kemik, “Kendisine bu konu için orada teşekkürlerimizi sunduk. Valimizi içten gördük. Konulara vakıf olmaya çalıştığını gördük. Bunun nasıl yapılması gerektiğini de araştırıp bizlere tekrar paylaşacağını söyledi.”

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN AÇIKLAMASINI İSTİYORUM

En büyük sorunu su olduğunu kaydeden Kemik, “Ben Çokal Barajı’ndan gelecek suyun İl Genel Meclisi üyelerince şu tarihte, şu zamanda gelecek şeklinde çıkıp açıklamasını istiyorum. Her yıl 50 bin lira bir kuyu için bir köye verilmesi mümkün değil. Çokal’dan gelecek suyun çok ivedi şekilde sahile gelmesi lazım. Gökçetepe’de kışın 600-700 kişi duruyorsa şu an sahilde yalnızda bin kişiden fazla var. Sıkıntılarımızı anlatma fırsatı bulduk. İleriki zamanlarda tekrar ziyaret edip diğer konuları da gündeme getireceğiz. İl Genel Meclis üyelerimize tekrar söylüyorum. Çokal’dan gelecek suyu biri araştırıp, şu tarihte gelecek diye söylemesi gerekiyor. Aynı şekilde imar şu tarihte gelecek diye de söylenmeli. Topu sürekli taca atmanın anlamı yok. Burada yaşamak için gerekli olan altyapının duyurulması için bir yerlere gitmek şart mı? Burada kimseyi suçlamak veya kötü niyetli konuşmak istemiyorum. Zaten gerekte yok. Yıllar önce verilen imar dolayısıyla sahilde oturan vatandaşların bu konuyu bilmek hakkıdır. Bir kuyu 50 bin liraya açılıyor. Keşan’ın 45 tane köyü var. Gerekirse İl Genel Meclisi üyelerimizle Ankara’ya gitme düşüncemiz de var. Birilerinin artık imar konusuna el atmasını istiyoruz. İnşallah gidişimizin olumlu olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.