HABER MERKEZİ

Kemik, 27 Haziran 2018 Çarşamba günü saat 18.30 sıralarında, köyde şiddetli yağış ve bununla birlikte meydana gelen hortum nedeniyle, ev, ahır ve telefon direklerinde hasarlar meydana geldiğini söyledi. 

Köydeki bazı ahırların çatılarının uçtuğunu ve büyükbaş hayvanların açıkta kaldığını dile getiren Abdullah Kemik, "Ahırlardaki hasar çatının uçmasının yanı sıra duvarlar yıkıldı. Bu nedenle özellikle büyükbaş hayvanlar, hortumun hemen ardından yağan etkili sağanağa maruz kaldı. Geçtiği yerlerde etkisini, uçurduğu çatılar ve devirdiği telefon direkleri ile gösteren hortumun ardından da şiddetli bir yağış başladı Çok şükür ki can kaybı yaşamadık." dedi. 

ÖZDER'E TEŞEKKÜR FİRMAYA SİTEM 

Yağış nedeniyle de özellikle çukur kalan bazı yerleri su bastığını bildiren Kemik, yağışın ardından zararı bildirmek için aradığı Keşan Kaymakamı Nuri Özder'in gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederken, telefon direklerinin devrilmesi nedeniyle hatlarda oluşan arızayı bildirmek için ilgili şirketin bir yetkilisine ulaşmaya çalıştığını, ancak bunda başarılı olamadığından dert yanarak, "Kaymakamımız her konuda yanımızda olduğu için teşekkür ederim. Ancak köyde ve sahillerde yaşayan vatandaşların muhtar olarak bana ilettikleri 'Burada arızaya bakan biri yok mu?' sorusuna yanıt arıyoruz. İlgili şirketi defalarca aramamıza rağmen birine ulaşamamamız bizi üzmüştür. Bu şirketin yetkililerinin bu duruma acil olarak el atmalarını istiyoruz. Keşan'da ya eleman noksanlığı mı var? Edirne'de firmanın yetkilisi kimse, bu sahil kesiminde 100 bin vatandaşın yaşadığını bilmesi gerekiyor. Eğer bu şekilde hizmet verilecekse keşke özelleştirilmeseydi." diye konuştu. 

2-3 AY ÖNCE BİLDİRDİĞİMİZ SORUNLAR HALA ÇÖZÜLMEDİ

Geçtiğimiz gün yaşanan felaketten sonra ilgili şirketten kimseye ulaşamadığını altını çizen Abdullah Kemik, şunları söyledi; "Bizim yaşadığımız sorun ile birinin ilgilenmesi gerekiyor. Yaşadığımız olaydan sonra firmanın Keşan'daki ayağının eksik kaldığını kesinlikle söyleyebilirim. Eğer ilgili firma, buradaki ayağını güçlendirmezse, gelecek yıllarda çok büyük sıkıntılar çekeceğiz. 2-3 ay önce bildirdiğimiz sorunlar hala çözülmedi. Yaşadığımız sorun, ilgili firmanın kendi diktiği direklere sahip çıkmamasından kaynaklanıyor."