Deniz MUTLU

 

Havaların ısınması ve fiyatların düşmesine rağmen Keşan’da kurulan cumartesi pazarında beklenen hareketliliğin yaşanmadığı bildirildi.

pazaryerinde tezgah açan esnaflar, durgunluğun, alım gücünün düşük olmasıdan kaynaklandığını savundular.

Pazarcı esnafı, fiyat düşüşüne rağmen birçok ürünün rağbet görmediğini belirtirken, vatandaşlar ise, fiyatların kış aylarına nazaran düşük olduğunu, ancak masrafların artması nedeniyle sebze ve meyve alamadıklarını söylediler.

Pazarcı esnafının bir diğer şikayeti ise, pazaryerinin çok geniş bir alana yayılması nedeniyle, Rasim Ergene Caddesi dışında kalan bölümlerin hareketsiz kalması.

DEVELİ: “PAZAR DAĞINIK BİR ŞEKİLDE KURULUYOR”

Keşan Pazaryeri esnaflarından Ahmet Develi, yaşanan durgunluğun esnafın çokluğundan kaynaklandığını kaydetti.

Pazaryerinin dağınık bir şekilde kurulmasının esnafı çok olumsuz etkilediğini vurgulayan Develi, “Ayrıca ara sokaklara kadar pazarı uzatıyorlar. Birçok vatandaşımız bu ara sokaklara girip de alışveriş yapmıyor.  Alış veriş sadece Rasim Ergene Caddesi üzerinde oluyor. Belediye başkanının evinin bulunduğu bu sokakta hiçbir esnaf doğru düzgün iş yapamaz oldu. Bu durgunluk böyle giderse işi bırakmayı düşünüyorum. Pazaryerinin geniş tutulması bizim için iyi olmadı. Bizim eski müşterilerimiz bile yerimizi bulamaz oldu. Bunların dışında bir de yabancı pazarcıların da pazarımıza gelmesi iyice işlerimizin kötüye gitmesine sebep oldu.” dedi.

GÜMÜŞ: “ÇOK ESNAF VAR”

Pazaryerinin bu kadar geniş tutulmasının esnafa yaramadığını belirten Coşkun Gümüş de şunları söyledi: “İşlerimiz çok bozuldu. 2-3 parça mal satarak günü bitiriyoruz. Rasim Ergene Caddesi üzerindekiler alışverişini yapıyor. Biz burada oturuyoruz. Bu sokaklar boş. Nedeni ise esnafın çok olması ve pazarın olduğundan fazla geniş yerde tutulmasıdır.”

BAYGIN: “VATANDAŞLAR RASİM ERGENE CADDESİNİ TERCİH EDİYOR”

Vatandaşların, bulundukları sokağı tercih etmediklerini dile getiren Ali Baygın, vatandaşların ellerindeki poşetler ile pazarın tamamını gezmek istemedikleri kaydederek, “Çünkü yaş ortalaması yüksek bir müşteri durumuz var. Ve her yeri gezemiyorlar. Yaşlı olanlar hemen Rasim Ergene kısmından alışverişini yapıp çıkıyor. Kısacası bu bölge, pazarın uç kısmı, bu nedenle vatandaşlar burayı tercih etmiyor. Fakat buradaki esnafın da emek parası kazanması gerekiyor. Buna bir çare bulunması gerekiyor. Yeni pazaryeri bu anlamda bizim için çok iyi olacak.” şeklinde konuştu.