HABER MERKEZİ

Ayrıca Baygül, asfalt plentinin kaldırılması için düzenlenen imza kampanyasına  halkın aktif destek vermeye çağırdı. Baygül’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Keşan Karayolları asfalt plenti  yıllardır hem toplum sağlığı hem de  çevre sağlığı açısından Keşan’da yaşayan bizlere  ciddi anlamda zararlar vermiştir ve vermeye de devam etmektedir.

İlçemizdeki asfalt Plenti tamamen yerleşim yeri içinde kalmaktadır. Bu durumu da 2872 sayılı Çevre Kanunu ile Çevre Kanununda değişiklik yapılmış olan 5491 sayılı kanuna ve bu kanunlara dayanılarak çıkarılmış olan yönetmeliklere aykırıdır.

Asfalt plentinin çıplak gözle görülen zararları toz, gaz, aeresol ve gürültü kirliliğidir. Hele hele yeni Devlet Hastanesinin yakında hizmete açılacak olması bu tesisin varlığını tamamen tartışmalı hale getirecektir. Hastanede derman aramaya gidenlerin yanı sıra sağlıklı yurttaşlarında bu tesisin yarattığı kirlilikten sağlığını kaybetme riski ile karşı karşıya kalacağı açıktır.

Asfalt Plentine en yakın yerleşim yeri 18o metredir. Bu tesisten etkilenen okullar; Endüsri Meslek Lisesi, 550m. Ali Kale İlk ve Orta Okulları 600m. Merkez Ana Okulu 340m. Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi 600. Yeni Devlet Hastanesi 620m mesafelerdedir.

Özellikle Keşan'ın  Aşağı Zaferiye ve Yukarı Zaferiye mahallelerinde bu tesise komşu olarak yaşamakta olan sakinler yıllarca buranın yarattığı kirliliği yaşamak zorunda bırakıldılar. Ayrıca yeni imar planındaki Keşan çevre yolu bu asfalt plentini tam ortadan bölmektedir.

Tüm bu nedenler göz önüne alındığında Asfalt Plentinin çevre ve toplum sağlığını etkilemeyeceği  bir yere taşınması  mevcut yasa ve yönetmeliklere göre zorunluluk arz etmektedir.

Bu nedenle Keşan Kent Konseyi olarak bizlere gelen talep  ve şikayetleri göz önüne alarak asfalt plentinin  buradan taşınması için ilgili ve yetkili kurumlara iletilmek üzere öncelikle yaygın bir imza kampanyası başlatıyoruz. Tüm İlgili yetkili ve sorumlu bulunan kişilerin o bölgede yaşayan halkın feryatlarını duyup gereğinin yapılacağına inanıyoruz.

Kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla tüm halkımızı duyarlı olmaya ve başlatılacak imza kampanyasına  aktif destek vermeye çağırıyoruz.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ