Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, önceki gün Keşan Kent Konseyi’nin olağan Meclis toplantısı sırasında toplantıyı terk eden bazı mahalle muhtarlarının tavrı ve Kent Konseyi’nin oluşturma biçimi hakkında dün yazılı bir açıklama yaptı. Baygül, yaptıkları açıklama ile amaçlarının polemik yapmak olmadığını, gerçeklerin bilinmesinin sağlamak olduğunu söyledi. Kent Konseyi Başkanı Baygül’ün açıklaması şöyle:

“28 Nisan 2016 Perşembe günü gerçekleştirdiğimiz Kent Konseyi meclis toplantımız açılış konuşmasında muhtarlarımızın adının anılmaması kendilerini üzmüş ve duygusal bir şekilde tepki içerisine soktuğunu yerel gazetelerde çıkan haberden öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu durum bizleri üzmüştür. Keşke muhtarlarımız nezaket gereği toplantıyı sonuna kadar izleseler ve bu konudaki alınganlıklarını ve eleştirilerini tüm katılımcılar önünde bizlere söyleselerdi.

Kent Konseylerinin seçimli veya seçimsiz genel kurullarında protokol söz konusu değildir. Muhtarlarımızda bu toplantıya protokol sıfatıyla değil, Kent Konseyi üyesi sıfatıyla çağırılmışlardır. Kent Konseyi toplantılarına çağırılan tüm katılımcılar Kent Konseyinin üyesidirler. Kent Konseylerinin mevcut yönetmeliğinin 8 maddesinde belirtilen “ Kent Konseyinin oluşturulma biçimi “başlığının A bendi aşağıdaki şekildedir.

a)DELEGASYON LİSTESİ’NİN OLUŞUMU

1)Kaymakam: Keşan Kaymakamı veya temsilcisi, 

2)Belediye Başkanı veya temsilcisi,  geçmiş dönem belediye başkanları ve Kent Konseyi başkanları doğrudan üye olurlar.

3)Keşan Kaymakamı tarafından belirlenecek sayısı onu geçmemek üzere kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri,

4)Keşan Mahalle Muhtarlarının kendi aralarında seçeceği 10 (on) temsilci,

5)Keşan’da teşkilatını kurmuş olan siyasi partilerin temsilcileri,

6)Keşan’da mevcut olan Yüksek Okullardan birer temsilci, 

7)Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, baro, noterler, konuyla ilgili dernek ve vakıf temsilcileri, 

Kısacası muhtarlar bu toplantıya mevcut yasa ve yönetmeliklerinin kendilerine yüklediği görev ve sorumluluk gereği olarak katılmışlardır. Bu toplantılara katılmayacağız demek görev ve sorumluluğumuzu yapmayacağız, mahalle halkını buralarda temsil etmeyeceğiz anlamına gelmektedir.

Bu durumun bizleri çok çok üzdüğünü belirtir değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.