Keşan Kent Konseyi yöneticileri, dün, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ederek, Keşan Belediyesi’nin yapmayı planladığı Keşan Kent Meydanı Projesi ile ilgili olarak daha önce düzenledikleri toplantılar sonucu hâkim olan düşüncelerden oluşan raporu sundu.

Saat 14.15 sıralarında Keşan Belediyesi’ne gelen Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baygül, Başkan Yardımcısı Hasan Karagöz, Yönetim Kurulu Üyesi Eyyup Kavazlar, Başkan Mehmet Özcan tarafından makam odasında ağırlandı.

Ziyarette konuşan Keşan Kent Konseyi Başkanı Baygül, Keşan Belediyesi’nin Meydan Projesi’yle ilgili olarak hazırlattığı 3 alternatifi, belediye sitesinde vatandaşın görüşünü almak için oylamaya açtığını belirterek, “Vatandaş ankette en çok oyu 2. projeye kullanmış. Keşan Kent Konseyi olarak Keşan’ın geleceğini yakından ilgilendiren projeyi biz de gündemimize aldık ve konu hakkında çeşitli kesimlerle değişik zamanlarda toplantılar düzenlendik.” dedi.

Yaptıkları toplantılarda ağırlıklı olarak 1. projenin üzerinde durulduğuna vurgu yapan Necmettin Baygül, şunları söyledi: “Başkanımızdan hem halkın en çok oy verdiği hem de tüm sivil toplum örgütlerinin görüşlerini içeren raporumuzu da dikkate alarak yeni bir proje üzerinde çalışmasını istiyoruz.”

Baygül, konuşmasından sonra hazırladıkları raporu Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a takdim etti.

Ziyarette daha sonra Özcan söz aldı ve şunları dile getirdi: “Kent Meydanı Projesi, Keşan’ın projesi olacak bir çalışmadır. Dolayısıyla Keşan’da yaşayan vatandaşların kanaatleri de bizler için çok önemlidir. Alternatif 3 projemiz İnternette ve billboardlarda uzun süre vatandaşın beğenisine sunuldu. Vatandaşlarımız 2. alternatif projeyi %60’ı geçen oranda tercih etmiş görünüyor.  Keşan Kent Konseyi de her 3 projeyi, içinde yer alan donatıları da hesaba katarak tartışmaya açtı ve ortaya çıkan görüşleri rapor halinde bize ilettiler. Biz de projeleri çizen firmayı Keşan’a yeniden davet ettik ve onlarla öneriler doğrultusunda tabii ki olabildiği ölçüde ihaleye hazır bir proje çizmelerini isteyeceğiz. Biz belediye olarak meydan istiyoruz, şeklini de vatandaşın parasıyla yapılacağı ve halkın kullanımına açık olacağı için vatandaşın belirlemesini istiyoruz. Meydan konusunda 60 bini geçen nüfusun söz hakkı var. Onların haklarını gözetmek zorundayız. Raporun hazırlanması konusunda büyük emekleri olan Keşan Kent Konseyi üyeleri ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz.”

Ziyaret, görüş alışverişinde bulunulması ile sürdü.