Kepirtepe Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Toklu, 2014 yılına kadar Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi olarak eğitimini sürdüren okulun, 'Kepirtepe Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesine karşın, Trakya'nın aydınlanma ışığı olmaya devam ettiğini' söyledi.

Okul Müdürü Toklu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Trakya'mızın gözbebeği Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi, 2014 yılında 'Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmüştür.  Ancak, Kepirtepe eski gücünden, eğitim-öğretim olanaklarından hiçbir şey kaybetmemiş, aksine daha modern bir eğitim anlayışıyla bir adım daha önde eğitime devam etmektedir.

250 kişilik Pansiyonu da bulunan Kepirtepe Anadolu Lisesi'nde yatılılık imkânı da bulunmaktadır ve tüm Trakya'dan yine öğrenci almaya hazırdır." 

NEREDEN NEREYE

Kepirtepe Anadolu Lisesi'nin kökeninde, Trakya'nın aydınlanma ışığı Kepirtepe Köy Enstitüsü bulunmaktadır.

1940 yılında, yurdun değişik 20 bölgesinde kurulan 20 Köy Enstitüsü ile birlikte, Kırklareli/Lüleburgaz idarî sınırları içinde kurulan Kepirtepe Köy Enstitüsü, yetiştirip köylere gönderdiği öğretmenlerle, Trakya'da büyük bir eğitim hamlesi gerçekleştirmiştir. Köy Enstitüsünden yetişenler arasından yazarlar, şairler, ressamlar, doktorlar, bilim adamları, avukatlar, mühendisler de yetişmiş, bir çoğu siyasete atılıp bakanlık makamına kadar yükselmişlerdir. Bu nedenle, Köy Enstitüleri ve Kepirtepe Köy Enstitüsü özgün eğitim sistemi ile dünyanın takdirini kazanmış, bazı ülkeler örnek almışlardır.

Ülkemizde, Köy Enstitüleri 1954 yılında adları Öğretmen Okulu'na çevrilerek kapatılmışlardır.

1973 tarihinde adları Öğretmen Lisesi oldu.

1993'te Anadolu Öğretmen Lisesi'ne çevrildi.

2014 yılında 'Öğretmen' adı kaldırılarak 'Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü.                                  

İşte, Kepirtepe'nin parlak geçmişine vurgu yapan Okul Müdürü Halil İbrahim Toklu, Trakyalıların, çocukları için, Kepirtepe Anadolu Lisesi'ni tercih etmelerini istiyor.