Keşan İki Minareli Çarşı Cami ve Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aktaryıldız, dün yaptığı açıklamada aşevinden Ramazan Ayı boyunca günde yaklaşık 2 bin 300 ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek yardımı yapıldığını belirtti.

Aşevindeki yemek yardımının bugün S.S. Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin verdiği etle yapılacak tas kebabının dağıtımıyla son bulacağını ifade eden Aktaryıldız, “Her yıl olduğu gibi bu yılda aşevi yardımlar kısıtlanmasına rağmen istenilen şekilde hizmet verdi. 2 yıldır hep sıkıntılı günler yaşadık. Kaymakamlığın ve belediyenin verdiği yardımlar 10’ar güne düştü. Verilen yardımlar hayırseverlerinde desteğiyle yetti. Az da olsa elimizde yardımlardan gelen bazı yağ ve bakliyatlar kaldı. Dernek olarak bunları gerçekten yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza vermeyi düşünüyoruz. Yönetim olarak bunu değerlendireceğiz.” dedi.

SON 4 GÜNÜN YEMEĞİ HAYIRSEVERDEN 

Kerim Aktaryıldız, son 4 gündür yemeklerin isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından temin edilen malzemelerle yapıldığını dile getirerek, şunları söyledi: “Keşanlı, emekli bir avukat ağabeyimiz hayırseverlik göstererek aşevinin 4 günlük yemeği için gerekli erzak yardımını yaptı. Bugün (Dün) o yardımın son yemeğini vereceğiz. Bugün yayla çorbası, etli kuru fasulye ve salçalı bulgur pilavı dağıtılacak. Hem kaymakamlığımıza, hem belediyemize hem de hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.”

GIDA MÜHENDİSİ TALEP EDECEĞİZ

Ramazan Ayı boyunca listede yazılı 439 hanenin yemek aldığını ve bunun günde yaklaşık 2 bin 300 ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek verildiği anlamına geldiğini kaydeden Aktaryıldız, “Yaşanan üzücü olaya rağmen aşevinin güveni sarsılmadı. Önümüzdeki yıl yönetim tarafından alacağımız kararla kaymakamlık ve belediyeden yemeklerin her gün kontrolü için gıda mühendisi talep edeceğiz. Bu Keşan’ın konusu. Ayrıca bir ihmalimizde her gün yemeklerden ayrılması gereken numuneler, bu sene ayrılmamış. Çok uzun yıllar yemek vermenin tecrübesiyle biz bunu ihmal etmişiz. Ama gelmemesi lazımdı. Yemeklerden kavanozlara aldığımız numuneleri 72 saat saklıyorduk. Bu yıl ihmal etmişiz. Gıda zehirlenmelerinin olduğu günde bu unutulmuş. 10 güne yakın da ayrılmamış. Tabi bu bir daha kesinlikle olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Kerim Aktaryıldız, açıklamasını tüm Keşan ve bölge halkının Ramazan Bayramı’nı kutlayarak sonlandırdı.