Keşan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kırım, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, bölgemizdeki arıcıların üretim sırasında duydukları malzemeleri en uygun fiyatlardan edinmelerini ve ürettikleri ballarını mümkün olan en yüksek fiyattan satarak değerlendirmelerini amaçladıklarını belirterek, “12 Eylül 2014 tarihi itibarıyla tüzüğümüz Bakanlık düzeyinde onaylandı ve çalışmalarımıza başladık. dedi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GİDECEĞİZ

Keşan Bal Üreticileri Birliği’nin 17 kurucu üye ile kurulduğunu ve Edirne Arı Yetiştiricileri Birliği’nde kayıtlı olan çok sayıda üreticinin buradan istifa ederek kendi birliklerine katılmak için başvuruda bulunduklarını belirten Kırım, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımızdan gelen bu talepler doğrultusunda yönetim kurulumuz toplanarak karar verecek. Ayrıca önümüzdeki yılbaşından sonra tüzüğümüzde yapacağımız bir değişiklikle Malkara, Gelibolu gibi diğer illere ait olan ilçelerdeki arıcı arkadaşlarımızı da birliğimize üye yapmanın yolunu açacağız. Çünkü çevre ilçelerdeki arıcı arkadaşlarımızdan da birliğimize üye olmak için yoğun bir talep var.”

BÜROMUZUN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

Keşan Belediyesi’nin Keşan Bal Üreticileri Birliği’ne destek verdiğini ve büro olarak kullanabilecekleri bir bina yapmak için kendilerine Eski İtfaiye Binası yanında yer gösterdiğini de kaydeden Kırım,Kısa bir süre içinde hizmet binamızı tamamladık. Birkaç ufak tefek iş kaldı. Önümüzdeki hafta içinde sayın Kaymakamımızın, belediye başkanımızın ve diğer sivil toplum kuruluşlarının ve bal üreticilerinin de katılımı ile açmayı planlıyoruz. Bu konuda ayrıca açıklama yapacağızdiye konuştu.

ARICILARIN SARF MALZEMELERİNİ TEMİN EDİP, ÜRÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE PAZARLAYACAĞIZ

Keşan’da yeni bir bal üreticileri birliği kurulmasının bal üreticilerinden gelen talep doğrultusunda olduğunu da ifade eden Kırım, “En büyük sorun arıcıların sarf malzemelerini temin etmek ve üretilen malın zamanında, değerinde pazarlanması.  Üretilen mallarımız depolarda duruyor ama alan yok. Üretilen balın pazarlama imkanı olarak bugüne kadar Keşan’da hiçbir şey yapılmamış. Bu nedenle yeni bir oluşum içine girildi.dedi.

DEPOLARDA 60-70 TON BAL SATILMAYI BEKLİYOR

Keşanlı bal üreticilerinin enlinde şu an için pazarlanmayı bekleyen 60-70 ton bal bulunduğuna dikkat çeken ve bu balın pazarlanması için çeşitli girişimlerde bulunduklarını da belirten Kırım, “Ülkemizdeki büyük bal firmaları bizim bölgemizden Eylül ayına kadar yetişen balları almayı tercih ediyor. Bugünlerde de Ege Bölgesi’nden bal toplamaya başlamışlar diye duyum aldık. Biz Keşan Bal Üreticileri Birliği olarak geçtiğimiz günlerde ülkemizin en önde gelen bal firmalarından biri ile görüşmede bulunduk ve depolarımızda 60-70 ton bal olduğunu belirttik. Onlar bizden 1 tır dolusu bal isteyip, liste yapıp göndermemizi istediler. Biz de tamam deyip hazırlıklarımızı yaptık ve listeyi firmaya gönderdik. Şimdi onlardan gelecek cevabı bekliyoruz.” diye konuştu.

BİRLİĞİMİZE YOĞUN BİR TALEP VAR

Keşan’daki arıcılardan birliğe katılma konusunda yoğun bir talep olduğunu söyleyen Kırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Birçok arıcı arkadaşımız ya telefon ederek ya da bizzat bizlerle görüşerek birliğin kuruluşunu tebrik ediyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorlar. Bu görüştüğümüz arkadaşların büyük bir çoğunluğu Keşan Bal Üreticileri Birliği’nin bölgemiz arıcılarına çok faydalı hizmetler vereceğine inandıklarını ve yanımızda yer alacaklarını ifade ediyorlar. Birliğe üye kayıtlarımız devam ediyor. Biz bölgemiz arıcısının kalkınması ve ürettiği balını zamanında ve değerinde satması için birliği kurduk. İnşallah bunu da başaracağız.”