HABER MERKEZİ

Saat 17.00’de başlayan toplantıya Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlık etti.

CHP’li Üyeler Yeşim Selimoğlu ile Bayram Şeker ve AK Parti’li Üye Yılmaz Değer’in mazeretleri nedeniyle izinli sayıldığı toplantıda Zabıta Müdürlüğü’nden gelen önergeler, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen imar planları ile ilgili konular oy birliği ile gündeme ilave edildi.

Daha sonra gündeme geçildi. Büyük Cami Mahallesi Yağ Pazarı Sokak’ta İçkili Yer tespiti maddesi ile ilgili konuşan Ersoylu, söz konusu bölgeden yoğun şikayet geldiğini ifade etti ve komisyonda görüşülen söz konusu yerin içkili bölge statüsünden çıkarılmasının uygun bulunduğunu aktardı. Söz konusu madde oy birliği ile kabul edildi. Ersoylu, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imar ile ilgili itirazları içeren maddesinin toplantıda son olarak görüşülmesini önerdi.

Toplantıda daha sonra Zabıta Müdürlüğü’nden gelen ve Meclis üyeleri arasından Ulaşım Trafik İhtisas Komisyonu kurulmasına yönelik önerge ele alındı.

Gizli oyla yapılan seçim sonrası söz konusu komisyona CHP’li üyeler; Yılmaz Başol, Ender Mağden, Mitat Beyazoğlu ile AK Parti’li üyeler Talat Yayagaç ile Murat Arhatır seçildi. Gündeme önerge ile ilave edilen bir diğer konu olan Zabıta Müdürlüğü’nün yetki ve sorumluluklarını içeren  yönetmelik de oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak imar planları ile ilgili itiraz dilekçelerine ilişkin konular görüşüldü.

İmar Komisyonu Sözcüsü Ender Mağden ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Personeli Şehir Plancısı Güliz Uslu Ergenler’in Meclis üyelerini konu hakkında bilgilendirmesinden sonra İmar komisyonun uygun bulduğu itirazlar kabul edilirken diğerleri rapor doğrultusunda oy çokluğu ile reddedildi.

Toplantıyı kapatan Ersoylu, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını diledi.

Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 9 Kasım 2017 Perşembe günü yapılacak ve saat 17.00’de başlayacak.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ